Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Srijeda, 27 Maj 2020

"Vaša ljubav prema bližnjima je vaša loša ljubav prema sebi samima": Ničeov Zaratustra objasnio veliki ljudski strah!

zaraSa druge strane, postoje ljudi kojima je po svaku cijenu potrebno da imaju kompanjona u svemu što rade. Prosto, osjećaj da ostanu sami kod kuće i ćitaju knjigu, slušaju muziku, peglaju, rade jogu, otputuju sami ili odu u dugu šetnju – je nezamisliva, ponekad do mere da grozničavo traže partnera za apsolutno svaku aktivnost, samo da ne bi bili sami.

Više...

10 godina života komunisti su mi uzeli bez razloga

  • Objavljeno u BiH

komu“Moj otac je te 1946. godine imao sreće, a mnogi Bošnjaci na Ilidži nisu. Zahvaljujući zlobi komšija, bili su hapšeni i ubijani. Desetine ih je tada ubijeno i zatrpano u jednoj rupi na jednoj poljani u Hrasnici koju su napravile 1944. godine savezničke bombe. Tada su letjeli saveznički avioni prema Siciliji i prelijetali preko Sarajeva. Ustaše su pucale na njih pa je jednom jedan bombarder ispustio bombu, odnosno tu se radilo o uvezanih više teških bombi. Kada je pala, napravila je ogroman krater. Mogla je u krater stati povelika kuća. Tu rupu su komunisti te 1946. godine koristili za ubijanje Bošnjaka s Ilidže”

 

Više...

Kako i koji građani BiH sada mogu putovati u Evropu i Ameriku

  • Objavljeno u BiH

pasosPandemija koronavirusa ušla je u fazu gdje se građani BiH i Evrope svakodnevno moraju informisati o frekventnim promjenama tretmana putnika na granicama. Donosimo vam različite politike država u koje građani BiH najčešće putuju, a koje se odnose na (ne)propusnost granica.

Više...

FK G. Rahić je novi prvak Prve lige TK sezona 2019/2020

  • Objavljeno u Brcko

 

Na jučerašnjoj sjednici NS FBiH odlučeno je kako se nogometne lige pod okriljem NS FBiH neće nastaviti. Tako da je jedno sigurno - novi prvak Prve lige TK sa nekoliko oborenih rekorda, FK G. Rahić.
Ostaje da vidimo u sljedećih nekoliko dana da li ćemo u Rahiću na jesen gledati Gradinu, Radnički Lukavac, Mramor, Bosnu Kalesiju, Seonu, itd. Odluka o promociji u Prvu ligu, Drugu ligu Sjever, Jug, Zapad i Centar i ostale bit će donesena na nekom od narednih sastanaka.
FK G. RAHIĆ ubjedljivo najbolja ekipa svih kantonalnih i županijskih liga u FBiH i regionalnih liga u RS-u (radi se o 16 liga u cijeloj BiH- 12 kantanalnih i županijskih liga u FBiH i 4 regionale lige u RS-u)
Samo je šampionska ekipa Čelića iz sezone 2017/2018 imala više osvojenih bodova na polusezoni, i to 38 bodova (1 bod više)
Oboren je i rekord Prve lige TK u postignutim golovima nakon odigranih prvih 15 kola. Naša ekipa u 15 kola postigla je čak 53 gola, što nije uspjelo niti jednoj ekipi u historiji Prve lige TK.
S obzirom da nažalost do nastavka prvenstva pa sigurno neće ni doći, vrijedi se prisjetiti tabele "plus- minus" nakon odigranih 15 kola.

Naša ekipa izjednačila je rekord Prve lige TK-a, koji je do sada držala šampionska ekipa Svatovca iz Poljica iz sezone 2014/2015.
Radi se o broju osvojenih bodova na gostujućim terenima nakon odigranih 15 kola, od moguća 24 boda na gostovanjima, naša ekipa osvojila je čak 16 bodova.
11 utakmica u nizu bez poraza (od toga 10 pobjeda)
12 pobjeda
1 neriješena
2 poraza
? U posljednje tri utakmice postigli 18 golova.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com