Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Četvrtak, 07 Maj 2020

PROGRAMI IT OBRAZOVANJA NA FAKULTETU eMPIRICA U OKVIRU PROJEKTA MARKETMAKERS

  • Objavljeno u Brcko

 

Odluka o vlastitoj edukaciji važna je i dalekosežna. Bilo da započinjete karijeru ili je želite usmjeriti prema novim izazovima, odabir kvalitetnog programa cjeloživotnog obrazovanja, i
to onog kojeg poslodavci cijene, dovodi vas do zanimljive i unosne karijere, profesionalnog i osobnog rasta i razvoja u svijetu koji se stalno mijenja.
U okviru MarketMakers projekta, koji je podržan od Vlade Švicarske, a implementira ga u BiH konzorcij Helvetas Schweiz, Kolektiv i Posao.ba, na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikcija eMPIRICA započinje realizacija programa cjeloživotnog obrazovanja u oblasti IT (informacijske tehnologije).
Zakoračite prema zanimljivoj karijeri i novim izazovima uz vrhunske programe razvijene u saradnji sa IT kompanijama: odaberite između web, JAVA, Microsoft, Android, iOS ili drugog
od ukupno 10 developer programa.
Pogodnosti koje se nude kandidatima su zaista jedinstvene u BiH, a neke od njih su: 

ONLINE nastava uživo preko WebEx konferencijskog sistema

Modularni programi, razvijeni u saradnji sa najvećim IT kompanijama u BiH.

Odgođeno plaćanje školarine kroz beskamatni kredit – 80% školarine počinjete plaćati tek nakon 9 mjeseci, i to kroz 24 rate.

Fantastičan tim stručnih predavača sa višegodišnjim iskustvom u IT tehnologijama i realnim projektima 

Intervju u jednoj od IT kompanija po uspješnom završetku programa.

Izaberite tehnologije i alate kojima biste željeli ovladati i prijavite se na jedan od sljedećih
programa:

Program 1: Front-end developer

Program 2: Back-end developer

Program 3: Full-stack developer

Program 4: Java developer

Program 5: Web developer

Program 6: Web designer

Program 7: Microsoft developer
Program 8: Android developer

Program 9: iOS developer

Program 10: Mobile application developer

Kompletan sadržaj i trajanje programa, iznos školarine, pogodnosti upisa, online prijavu i sve
drugo što vas zanima potražite na www.empirica.ba, putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon 063 043 088.
Ako planirate uložiti u sebe i svoju budućnost, ovo je najbolja investicija koju možete odabrati!

Više...

Predsjednica CIK-a: Uvedene novine za glasače van BiH

  • Objavljeno u BiH

 

Predsjednica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica – Prutina danas se obratila javnosti nakon odluke o raspisivanju izbora u oktobru ove godine gdje je pojasnila izborni proces. “Obavještavamo javnost da je CIK donio odluku o raspisivanju o održavanju lokalnih izbora 4 oktobra. Izbori su za 64 OV, 56 Skupština opština u RS, 120 načelnika u BiH, sedam skupština gradova, 22 načelnika gradova u BiH. U 21 opštini su predviđena 23 mjesta za manjine”. Po prvi put, mijenja se proces izbora načelnika Istočnog Sarajeva. “Po prvi put na izborima, načelnik Istočnog Sarajeva se bira neposredno. Birači sa opština koja pripadaju ovoj općini će na dan izbora dobiti tri glasačka listića. Jedan za načelnika općine, drugi za skupštinu, treći za gradonačelnika Istočnog Sarajeva. Izbori za izbor vijećnika za Vijeće grada Mostara će se raspisati po sticanju uslova za raspisivanje i održavanje izbora”. Na centralnom spisku je više od tri miliona birača. “CIK je danas donio odluku o zaključenju centralnog spiska, upisano je 3.374.364 birača uključujući i Mostar. Poseban osvrt na glasanje van BiH. Zbog nedostatka finansija i epidemije je uvedena novina. Naime, registracije će se vršiti na osnovu PP1 i PP2 obrazaca. PP2 obrazac je za sada dostupan u elektronskoj formi na stranici CIK-a”. Bjelica Prutina je kazala da je jedan od razloga uvođenja novina i nedostatak finansija. “Razlog uvođenja ove novine je zbog nedostatka finansijskih sredstava i nije bilo moguće pokrenuti postupak javnih nabavki za izradu PP2 obrazaca. Osim toga, elektronska forma PP2 je omogućena zbog otežanog saobraćaja zbog korona virusa”.

Više...

U Brčkom skraćen policijski čas, od 11. maja moguće otvaranje ugostiteljskih objekata

  • Objavljeno u Brcko

 

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH danas je izmijenio Naredbu o zabrani kretanja licima na području Brčko distrikta BiH te je izmjenom Naredbe zabranjeno kretanje u periodu od 22.00 do 5.00 časova.

Od ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u sprovođenje mjera i aktivnosti u vezi sa proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa kao i zaposleni u pravnim licima u kojim se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama. U skladu sa ovom izmijenjena je i Naredba o radnom vremenu, te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti sa radom najkasnije jedan čas vremena prije policijskog časa, odnosno do 21.00 čas.

Gradonačelnik Brčkog i komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Siniša Milić najavio je dalje ublažavanje mjera i naredbi koje su donesene s ciljem prevencije i zaštite od širenja virusa korona na području distrikta do kraja nedjelje.

„Pododjeljenje za javno zdravstvo zaduženo je da za sutrašnju sjednicu pripremi procedure rada i ponašanja za djelatnosti kojim će biti omogućen rad kao i procjenu za donošenje odluke o skraćenju perioda izolacije na 14 dana“, rekao je Milić.

On je dodao da će najvjerovatnije biti predloženo da u ponedjeljak 11. maja sa radom počnu ugostiteljski objekti, trgovine garderobom i frizerski saloni, dok bi naredne sedmice trebalo da bude donesena odluka i o uslovima za početak rada obdaništa.

„S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, koja je rezultat dobrih preventivnih mjera i odgovornog ponašanja naših sugrađana, za očekivati je da će u narednim nedjeljama doći do potpune normalizacije stanja, naravno, pod uslovom da nam se ne desi nešto nepredviđeno i uz potrebu pridržavanja naloženih individualnih zaštitnih mjera“, rekao je Milić.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com