Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Subota, 09 Maj 2020

Zamjenik ministrice civilnih poslova BiH na privatnoj zabavi

  • Objavljeno u Brcko

 

Još jedan snimak okupljanja kruži na društvenim mrežama u vrijeme pandemije koronavirusa. Jedan od učesnika je visokorangirani javni dužnosnik. Zamjenik ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić učestvovao je na vaskršnjoj zabavi, u vrijeme najvećih restrikcija u borbi protiv pandemije.

Ilić, kadar Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, SNSD-ovog koalicionog partnera u Republici Srpskoj, je nakon ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca, još jedan državni službenik koji se ruga restriktivnim mjerama i savjetima koje većina građana Bosne i Hercegovine poštuje sedmicama unazad.

Kako prenosi bijeljinska BN Televizija, video Ilićevog zabavljanja u opuštenom okruženju dospio je na društvene mreže. Ipak, to ne čudi s obzirom na to da je okupljanje prenošeno uživo putem Facebooka, pa je bilo pitanje vremena kada će se snimak pojaviti na YouTubeu.

Nakon objave videa oglasio se i Ilić koji tvrdi da je riječ o porodičnom okupljanju za vrijeme vjerskog praznika.

- Kao srpski zamjenik ministra u krugu porodice sam proslavio Vaskrs u vlastitoj kući. (...) Radilo se o porodičnom slavlju na kome je bio moj kum, šurak, dva rođaka, dakle ljudi sa kojima sam svaki dan zajedno. To je bilo čisto porodično okupljanje za najradosniji hrišćanski praznik. Također, radi potpuno transparentnog informisanje javnosti i mog otvorenog stava, navodim da sam spreman da se o mom načinu uskršnjeg slavlja meritorno raspravi u organima Republike Srpske ili Ujedinjene Srpske ili Srpske pravoslavne crkve, a nikako u probosanskim medijima koji konstantno targetiraju svakog srpskog funkcionera - rekao je Ilić.

Ipak za vrijeme Vaskrsa, koji je obilježen 19. aprila, u RS važile su strožije zabrane koje su uključivale i zabranu okupljanja, a rođaci i kumovi svakako ne spadaju u užu porodicu. Potpuna zabrana kretanja bila je naređena od petka u 15 sati do subote u 5 sati i od subote u 15 sati do ponedjeljka u 5 sati. Na videu je evidentno da je zabava održavana u jedan sat iza ponoći.

Nekoliko zvaničnika RS, uključujući premijera Radovana Viškovića, smatraju da je upravo ponašanje kakvo je priloženo u Ilićevom videu doprinijelo rastu broja slučajeva zaraze koronavirusom nakon Vaskrsa.

 

Video možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=ttlczVqczKk&feature=emb_title

Više...

Dosje “Stava”: Deveti maj i Njemačka, od Hitlerovog bunkera do ekonomskog čuda

nje4Zahvaljujući reformama i čvrstom konsenzusu poslodavaca i radnika, došlo je do nevjerovatnog rasta u svim granama industrije, u hemiji, mehanici, tekstilu ili elektronici. Proizvodnja je bila šest puta veća od prijeratne. Napredak je smanjio nezaposlenost na manje od 1 posto, a kupovna moć značila je veću potrošnju. Manje od dva desetljeća nakon što je Hitler ispalio hitac sebi u čelo, Zapadna Njemačka postala je vodeća industrijska sila na evropskom kontinentu i druga najveća ekonomija na planeti

 

 

Više...

Brčanska Vijećnica u bojama zastava EU i BiH

  • Objavljeno u Brcko

 

U organizaciji EU Info centra u Brčkom i Kancelarije gradonačelnika, na Gradskoj Vijećnici večeras od 19:15 – 22:00 h projektovane su zastave Evropske unije i Bosne i Hercegovine, a povodom realizacije aktivnosti obilježavanja Dana Evrope u Brčkom.

„Dan Evrope, koji se tradicionalno obilježava 9. maja, najznačajniji je praznik Evropske Unije kojim se slavi mir i jedinstvo. U istom terminu, projekcija ovog motiva je planirana i na drugim lokacijama i objektima od značaja širom BiH – na Banskom dvoru u Banjaluci, Vijećnici u Sarajevu, Starom mostu u Mostaru, Starom gradu Trebinje, Plivskom vodopadu u Jajcu, Travničkoj tvrđavi, zgradi Univerzitetske biblioteke u Bihaću i Vijećnici u Brčkom“, saopšteno je iz EU Info centra.

Na ovaj način proslavlja se zajednička kultura, tradicija i saradnja EU i BiH.

Više...

Učenici JU Ekonomske škole Brčko na jedinstven način obilježili Dan škole

  • Objavljeno u Brcko

 

Učenici JU Ekonomske škole Brčko na jedinstven način su proslavili ovogodišnji Dan škole. Naime, oni su za ovu prigodu iz svojih domova snimili video kako bi obilježili ovaj datum, prenosi Radio Brčko.

U Ekonomska škola Brčko ponosi se svojom tradicijom dugom 137 godina.

Škola je decenijama dijelila sudbinu svoga grada i pomogla hiljadama učenika da steknu potrebna znanja, sposobnosti i vještine za rad, za nastavak školovanja i za život.

Ove godine Dan škole se obilježava u neobičnim uslovima. Školska zgrada je skoro prazna, radi se od kuće. Prelazak na ovaj način rada nije bio lak. Nastavnici i učenici uložili su veliki trud da vrlo brzo počnu i uspješno nastave sa radom u gugl učionicama. Umorni i ponosni privode kraju još jednu školsku godinu.

Povodom Dana škole uz pomoć svojih nastavnika Marije, Borisa, Edina, Ivana i Radojice pripremili su snimak kojim predstavljaju školu i čestitaju Dan škole.

DRAGI UČENICI, POŠTOVANI RODITELJI, CIJENJENE KOLEGE, UVAŽENI PRIJATELJI EKONOMSKE ŠKOLE – SREĆAN DAN ŠKOLE!

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com