Menu

880x90

InfoBrcko.com - Srijeda, 16 Septembar 2020

Od početka godine sanirano osam klizišta u Brčko distriktu

  • Objavljeno u Brcko

kliziste rasljani infoTrenutno je u Brčko distriktu registrovano 72 aktivna, manje i više opasna, klizišta. Ona, koja su po svojoj prirodi opasnija za ljude i imovinu, saniraju se sredstvima iz budžeta Brčko distrikta. Plan za ovu godinu je sanacija 14 klizišta na 12 lokacija, za šta je obezbijeđeno oko milion KM.

Više...

Brčko: „Hartmann & Mayer“ raspisao javni konkurs za srednje i osnovno obrazovanje odraslih

  • Objavljeno u Brcko

hartPristupite programu osnovnog i/ili srednjeg obrazovanja za odrasle u P.U. Centar za obrazovanje odraslih “Hartmann und Mayer” Brčko distrikt BiH, kako biste sigurno i kvalitetno ostvarili svoje planove za napredniju budućnost. Prekvalifikacije, dokvalifikacije, stručno usavršavanje i razvoj kompetencija od skora su dostupni i na prostoru regiona, tačnije u Brčko distriktu BiH.

Više...

JP “Komunalno” Brčko: Šalteri blagajne rade do 19:00 časova

  • Objavljeno u Brcko

 

Radno vrijeme šaltera blagajne je radnim danima od 07:00 – 19:00 h, a subotom od 07:00 – 14:00 h. Šalteri blagajne u Seonjacima (ponedjeljak, srijeda) i Gornjem Rahiću (utorak, četvrtak, petak) rade do 14:00 h. Info šalteri Službe za odnose s kupcima rade sa strankama do 13:30 h.

Pauza u radu šaltera Službe za odnose s kupcima i Službe za protokol i administraciju je u periodu od 12:45 – 13:15 h, zbog dezinfekcije prostora, te molimo kupce da u tom periodu ne dolaze da izmire svoje obaveze ili obave neki drugi posao (podnesu zahtjev za određenu uslugu, upute reklamaciju ili zatraže informacije o uslugama).

Takođe, molimo kupce da prilikom dolaska u prostorije JP “Komunalno Brčko” nose zaštitne maske na licu, drže odstojanje jedni između drugih i poštuju ostale propisane mjere zaštite od COVID-19.

Za sve informacije, reklamacije, pohvale ili žalbe, najprije pozovite besplatnu info liniju 0800 505 07, a dodatne informacije možete naći i na www.komunalno.ba u meniju Korisnički servis.

 

Više...

Brčko: U akciji “Grof” uhapšeno devet osoba, za jednom se traga

  • Objavljeno u Brcko

 

Policijski službenici Policije Brčko distrikta danas su, preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju organizovanog kriminala i zloupotrebe opojnih droga, po Naredbi Osnovnog suda distrikta i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva “GROF”.

U okviru akcije pretresi su vršeni na više lokacija na području Brčko distrikta i tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta određena količina oružja, biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”.

Akcijom je obuhvaćeno ukupno deset lica i to: T.G. rođen 1965., M.V. rođen 1987., D.R. rođen 1976., Z.J. rođen 1978., D.F. rođen 2001., R.P. rođen 1996., Z.I. rođen 1991., R.A. rođen 1991., L.G. rođen 1985. i T.N. rođen 1992.godine.

Za ova lica postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 Krivičnog Zakona Brčko distrikta BiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365 Krivičnog zakona Brčko distrikta.
Tokom akcije u prostorije Policije privedeno je ukupno devet lica, koja će biti lišena slobode, dok se za jednim licem traga.

Ova lica će uz izvještaj nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta , prenosi Radio Brčko.

 

Više...

Brčko: Izvučeni dobitnici nagradne igre BH Telecoma

  • Objavljeno u Brcko

 

Korisnici BH Telecoma su navikli na septembarske radosti, a ovogodišnje su upriličene u povodu otvaranja nove Poslovne zgrade i Telecom centra u Brčko distriktu BiH.

Slogan „Dobre priče nastavljamo“ u Brčkom je realizovan u vidu nagradne igre.

Naime, svi stari i novi korisnici usluga BH Telecoma, koji su obavili neku od transakcija, imali su priliku da uz popunjene kupone sa kontakt podacima sudjeluju u nagradnoj igri.

Danas su, u prostorijama nove Poslovne zgrade BH Telecoma izvučeni sretni dobitnici vrijednih nagrada.

Izvlačenje je bilo javno, a dobitnici tv aparata Tesla su: Edisa Mujkić, Damir Isaković i Amar Irfan Čačković.

Mirza Drpljanin, v.d. direktora Direkcije Brčko, čestitao je sretnim dobitnicima, te istakao da će nagrađeni biti obaviješteni o načinu preuzimanja nagrada koje je BH Telecom sa svojim partnerima obezbijedio u povodu obilježavanja Dana BH Telecoma.

 

Izvor: Radio Brčko

 

Više...

Vijeće ministara BiH dalo saglasnost za nabavku vakcina protiv virusa korona

 

Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost na Ugovor o nabavci vakcina sa Globalnom alijansom za vakcine (GAVI), nakon što je usvojio Informaciju o pristupanju Bosne i Hercegovine Instrumentu za globalni pristup vakcini za Covid – 19 (Kovaks /COVAX/).

Ovlašteni su ministrica civilnih poslova BiH da potpiše Ugovor o nabavci vakcina sa Globalnom alijansom za vakcine (GAVI) i zamjenik ministarke civilnih poslova, kao potpisnik ovog ugovora u svojstvu svjedoka.

Obaveze plaćanja troškova nabavljenih vakcina, proistekle iz potpisanog Sporazuma o međusobnim pravima i obavezama u vezi sa nabavkom vakcina putem Instrumenta za globalni pristup vakcini za Covid – 19 (Kovaks), snosi institucija entiteta odnosno Brčko Distrikta BiH, za potrebe koje je prethodno iskazala.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju 50.000 KM iz tekuće budžetske rezerve Ministarstvu civilnih poslova BiH za troškove skladištenja, špedicije i prevoza vakcina proistekle iz Ugovora o nabavci vakcina sa Globalnom alijansom za vakcine (GAVI), a prethodno je odobrio izdvajanje ovih sredstava.
Na sjednici je odobreno pokretanje postupka pribavljanja spoljne garancije kod relevantnih finansijskih institucija ili osiguranje pokrića obaveza na drugi način za izvršenje obaveza po Sporazumu sa Globalnom alijansom za vakcine (GAVI) o pristupanju Bosne i Hercegovine Instrumentu za globalni pristup vakcini za covid – 19 (Kovaks) sa obavezom plaćanja na prvi poziv iznosa od 18 miliona i 238 hiljada i 977 KM, a za što je zaduženo Ministastvo finansija i trezora BiH.

Ministarstvo civilnih poslova nastavit će pratiti izvršavanje obaveza po Sporazumu sa Globalnom alijansom za vakcine (GAVI) o pristupanju BiH Instrumentu za globalni pristup vakcini za Covid – 19 (Kovaks), o čemu će polugodišnje izvještavati Vijeće ministara BiH.

 

Više...

Radnici strahuju od novog vala otpuštanja (VIDEO)

  • Objavljeno u BiH

New Project 2Od proglašenja epidemije koronavirusa, prema podacima entitetskih zavoda za zapošljavanje, oko 40 hiljada ljudi u Bosni i Hercegovini dobilo je otkaz. Ova cifra je sigurno i veća, jer njom nisu obuhvaćeni svi oni koji su radili na crno. Sa dolaskom jeseni i pogoršanja epidemiološke situacije, provjerili smo da li je opravdan strah od mogućeg novog vala otpuštanja.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com