Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Petak, 02 Juli 2021

Izetbegović i Kadrić o reformskim procesima i infrastrukturnim projektima u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

 

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, boravio je danas s predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem i ministrima u Vladi Federacije BiH Edinom Ramićem i Šemsudinom Dedićem u službenoj posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Esedu Kadriću.

 

Teme razgovora zvaničnika bile su jačanje institucionalne saradnje entiteta FBiH i Brčko distrikta BiH te reformski procesi i važni projekti koje realizuje aktuelna Vlada Brčko distrikta BiH.

 

„Brčko je bolji dio Bosne i Hercegovine na svaki način, naročito u smislu političke stabilnosti. Ovdje djeluje koalicija koja je raznovrsna, ali koja funkcioniše. Između ostalog, stanje je takvo, i zahvaljujući mudrosti gradonačelnika, gospodina Kadrića. Brčko se razvija snažno, infrastruktura se gradi. Razgovarali smo o obnovi mosta preko Save, povezivanju Brčkog sa Sarajevom ali i Evropom i ostatkom BiH, izgradnji sportskih objekata, poljoprivredi i privredi“, istakao je Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

On je rekao da je Brčko distriktu BiH preporučio da snažno krene s proizvodnjom agroproizvoda, ali i aktivnostima kada je riječ o obnovljivim izvorima energije jer je, kako je naveo Izetbegović, solarna energija velika mogućnost za ovaj kraj.

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da je gospodina Izetbegovića i delegaciju Vlade Federacije BiH informisao i o svim reformama koje provodi aktuelna vlast.

 

„Informisao sam ih o donošenju novog važnog Zakona o sprečavanju sukoba interesa što će čuvati integritet onih koji obnašaju javne funkcije, ali i integritet same funkcije. Upoznao sam predsjednika Izetbegovića i o aktivnostima koje vodimo oko važnih velikih infrastrukturnih projekata, posebno oko aktivnosti na budućoj autocesti Beograd – Sarajevo i ulozi Vlade Distrikta u cijelom tom procesu koji je jako važan“, dodao je gradonačelnik Kadrić.

 

On je napomenuo da je tema razgovora bila i početak rekonstrukcije jedine međunarodne riječne Luke u BiH – Luke Brčko i perspektive koje ta Luka nudi i Brčkom i privredi tuzlanskog i zeničkog bazena i cijeloj BiH i regiji.

Kadrić je dodao da su predstavljeni i planovi i projekti koje Vlada planira provoditi u narednom periodu i zahvalio se zvaničnicima na posjeti i interesu za razvoj Distrikta.

 

 

 

Više...

Banjalučani ponosni na košarkašice u reprezentacijama BiH i Srbije

  • Objavljeno u BiH

kosarkasice banjaluka 780x340

 

 

Uspješne košarkašice iz Banjaluke koje igraju za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije večeras su sa balkona zgrade Gradske uprave Banjaluke pozdravile svoje sugrađane kojih su ih dočekali nakon uspjeha na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u košarci, javlja Anadolu Agency (AA).

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com