Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Ponedjeljak, 09 Avgust 2021

Svaki treći nezaposleni bez dana staža

  • Objavljeno u BiH

ba40fd9a 3923 4d5f b2cb e77001cf68f5

 

Svaki treći nezaposleni građanin u Srpskoj nema ni dan radnog staža, a prema riječima upućenih u stanje na tržištu rada, većina njih ni ne traži posao ili uveliko radi na crno.

Više...

Tuzlak u devetoj deceniji najstariji padobranac u Evropi

  • Objavljeno u BiH

bd47b092 d60d 4fac 9f90 4b8dd5f723b3

 

Ibrahim Kalesić (86) iz Tuzle je najstariji aktivni padobranac, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u Evropi, a svoje vještine i umijeće pokazao je na Padobranskom kupu "Para Challenge", koji je održan proteklog vikenda u Bihaću te je okupio brojne padobrance iz više zemalja.

Više...

Dijaspora puni kase otanjene pandemijom

  • Objavljeno u BiH

84970788 2e29 4306 9dce d225c7c30014

 

Tokom ovih ljetnih mjeseci i godišnjih odmora, a posebno dolaskom dijaspore u Republiku Srpsku, došlo je do većeg prometa i većeg obima posla preduzetnika i pojedinih grana privrede, što im je značajan oporavak od posljedica pandemije, ali ipak strah od novog zatvaranja nije nestao.

 


Između ostalih, povećan promet su, prema riječima sagovornika, tokom ljeta zabilježili frizeri i kozmetičari, ugostitelji i stomatolozi, ali svi oni se boje da bi nakon dobre ljetne sezone moglo doći do ponovnog zatvaranja zbog pandemije virusa korona.

Dragica Arsić, predsjednica Udruženja frizera i kozmetičara grada Banjaluka, rekla je za "Nezavisne novine" da se zbog godišnjih odmora i dolaska dijaspore iz inostranstva osjeti povećan promet, ali ne mnogo."Frizeri i kozmetičari imaju više posla, ali to nije na nivou iz 2016. i 2017. godine, kada smo dosta više radili. Ovo jeste mali pomak, ali se svi nekako plašimo narednog ograničenja i zatvaranja koje se sve više najavljuje. Mislim da će to dosta uticati na ovaj mali pomak", navela je Arsićeva.

Dodala je da je povećan promet u junu i julu za oko 20 do 30 odsto.


"Nisu velike gužve u salonima. Imamo situaciju da su dozvoljene svadbe pa je i tu neki mali pomak", kazala je Arsićeva.

Goran Kurtinović, član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske "Horeca", istakao je da je povećan promet u ljetnim mjesecima i da se to zaista osjeti. 

"Većinom je to dolazak dijaspore iz inostranstva, ali ima i turista, ali u manjem broju. U odnosu na prethodnu godinu kada se osjetio njihov nedolazak zbog pandemije virusa korona i zatvaranja granica - situacija je bolja i povećan je promet za oko 50-60 odsto", naveo je Kurtinović za "Nezavisne novine".

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com