Menu

NetzaPet 550x50

Petak, 31 Maj 2019

Proljeće u gradu 2019: Pogledajte koje predstave igraju u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

preds 3"Ay, Carmela“ je priča o glumačkom i ljubavnom paru ( Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

 

Više...

Korajlić: Privid demokratije u BiH

  • Objavljeno u BiH

iz777Kupovina glasova, zastrašivanje glasača, zloupotreba javnih resursa, produbljivanje međunacionalnih tenzija, više od 370 zabilježenih nepravilnosti na dan prošlogodišnjih opštih izbora samo su neki od elemenata zbog kojih je Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" u svom završnom izvještaju prošlogodišnje opšte izbore u Bosni i Hercegovini ocijenila djelomično neregularnim.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com