Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srijeda, 29 Januar 2020

2020. za Brčko mora biti sa konkretnim rezultatima ukoliko se želi vratiti nada u prosperitetnu budućnost

  • Objavljeno u Brcko

Brcko Picture 1 848x450Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Distrikt Brčko Michael Scanlan sastao se s predstavnicima vlasti Brčkog, zvaničnicima i članovima poslovne zajednice kako bi s njima razgovarao o aktivnostima usmjerenim na ponovnom uspostavljanju fiskalne odgovornosti, razvoju infrastrukture i stimuliranju ekonomskog rasta privatnog sektora. Pored toga što je pohvalio inicijative pokrenute prošle godine, supervizor Scanlan je naglasio da je ostalo još dosta posla i da je potrebno ubrzati tempo rada. Tokom izborne godine, naglasio je, nema boljeg načina da izabrani zvaničnici pokažu svojim biračima koliko vrijede nego da ostvare dobre rezultate za zajednicu. Supervizor očekuje da će Vlada i Skupština aktivno raditi za dobrobit cijele zajednice do zadnjeg dana njihovog mandata.

 

 

Više...

Kažnjeni učenici u Srebrenici koji su veličali četnike

  • Objavljeno u BiH

SREBR 20200129 174646Rukovodstvo i stručna služba Prve osnovne škole u Srebrenici obavili su razgovor sa učenicima koji su objavili spornu fotografiju i izrekli im adekvatne mjere za neprimjereno ponašanje, saopćeno je danas iz entitetskog Ministarstva prosvjete i kulture.

Više...

Brčaci još jednom pokazali humanost

  • Objavljeno u Brcko

anela naslovna 642x336Nakon što je prošle sedmice pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za petogodišnju djevojčicu iz Brčkog, Anelu Ćejvanović koja boluje od cerebralne paralize, u ponedjeljak je organiziran događaj „Kafa za Anelu“ u jednom brčanskom kafiću. Brčaci su još jednom pokazali svoju humanost.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com