Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 19 Mart 2020

Bakir Izetbegović: EU će nam pomoći finansijski i medicinskom opremom, razgovarali smo i o CIK-u

  • Objavljeno u BiH

bakir ddbih0023 696x392Okončan je sastanak predsjednika SDA, SNSD-a, HDZ-a BiH i SBB-a sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je nakon sastanka u razgovoru za Faktor kazao da je, između ostalog, razgovarano o pandemiji koronavirusa, te da je postignut kvalitetan dogovor po dom pitanju, piše Faktor.ba.

Više...

Supervizor: Suočavanje sa krizom zbog koronavirusa je prilika da Brčko distrikt pokaže kako se zajednica može držati zajedno

  • Objavljeno u Brcko

2017 11 16 moldova scanlan 642x336Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan izrazio je punu podršku naporima institucija Brčko Distrikta na očuvanju zdravlja stanovništva i sprečavanju širenja virusa COVID-19. Tijesna suradnja i koordinacija vlasti Distrikta sa predstavnicima drugih nivoa vlasti, uključujući Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH, za svaku su pohvalu i od ključnog su značaja za uspješno nošenje sa izazovima s kojima se suočava Bosna i Hercegovina.

Više...

Bosanska Gradiška: Saniteti preuzimaju putnike iz autobusa, vojska podiže šatore

  • Objavljeno u BiH

 

Na Graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci stanje je nesvakidašnje. Autobus sa putnicima iz Slovenije već nekoliko sati stoji ispred prijelaza. Sanitetska vozila preuzimaju putnike.

Doktorica Slađana Tepavac, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, potvrdila nam je da su, prema nalogu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, uzeli briseve za pet osoba iz autobusa. Oni dolaze iz Austrije, higijensko-epidemiološko istraživanje za ove osobe je u toku. Oni su iz Brčkog, a autobus kojim putuju je iz Slovenije, prenosi Dnevni avaz.

Nakon medicinske evidencije, bit će odvezeni nepuni kilometar dalje, na lokaciju gdje jedinica Oružanih snaga BiH užurbano podiže šatore. Teren je prethodno dezinficiran, a vojnicima pomažu stručnjaci sanitarne i medicinske struke.
U ovom gradu nema zaraženih koronavirusom, a pod zdravstvenim nadzorom su 384 osobe.

Na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška u popodnevnim satima smanjen je broj prelazaka.

Više...

Pokret SPD Brčko: Obezbjediti socijalno ugroženim i penzionerima pakete sa osnovnim životnim namirnicama u visini bar najniže penzije u FBiH

k8 miPokret socijalne pravde i demokratije podržava vladu i Krizni štab na provodjenju mjera u suprostavljanu pandemije virusa korona. Mi ne želimo politizirati ovo stanje gdje nam je potrebno jedinstvo i solidarnost na svim nivoima. Mi se zelimo oglašavati sa prijedlozima na poboljšanju stanja i mobiliziranju građana u odbrani od pandemije bez obzira na stranačke dresove i nacionalnu pripadnost i druge prisutne podjele. Želimo posebno istaći angažovanje najčitanijih portala Otisak.ba, infobrcko.com i eBrcko.net te i drugih u njihovom maksimalnom angažovanju u nastaloj kriznoj situaciji gdje građane pravovremeno informišu o mjerama zaštite i odlukama kriznog štaba te nesebično pomažu građanima kroz protok informacija o povećanju cijena i suzbijanju te pojave kao i informacije o dostavljačima hrane isl. Poslije ove krize aktuelna vlast bi trebala obezbjediti određenu naknadu za njihov veliki udio u borbi protiv pandemije virusa korona.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com