Menu

Princ iz Eleja 550x50

Subota, 02 Maj 2020

Brčko: Slijede kazne zbog nenošenja zaštitne opreme u objektima

  • Objavljeno u Brcko

maaaaa555S obzirom da je na terenu uočeno da se mnogi građani kao i radnici u prostorijama privrednih subjekata ne pridržavaju naredbe Štaba za zaštitu i spašavanje koja podrazumijeva OBAVEZNO nošenje zaštitne maske pri ulazu u objekat, dezinfekciju na ulazu u objekat, ograničen broj korisnika-kupaca koji mogu da borave u objektu, što kraće zadržavanje te poštovanje mjere fizičkog razmaka od 2 metra u prostoriji ili prilikom čekanja na ulaz, Inspektorat Brčko distrikta BiH će vršiti pojačane kontrole i izricati kazne za sve one koji pomenute mjere ne budu poštovali.

 

Više...

PDP Brčko čestitao Svjetski dan slobode medija

  • Objavljeno u Brcko

pdpbcPoštovani novinari, povodom Svjetskog dana slobode medija, u ime Partije demokratskog progresa Brčko i u svoje ime upućujem Vam čestitku sa željom da u narednom periodu zajedničkim snagama obezbjedimo bolji materijalni i profesionalni položaj novinara, ali i uslove za viši stepen medijskih sloboda.

 

 

Više...

Šef brčanske Policije Goran Pisić: Velika zahvalnost stanovnicima Distrikta

  • Objavljeno u Brcko

 

Ozbiljnost koju stanovnici Distrikta iskazuju u pridržavanju mjera Kriznog štaba, kad je riječ o borbi protiv korona virusa, može se vrednovati vrlo visokom ocjenom. Stoga, šef brčanske Policije Goran Pisić građanima iskazuje punu zahvalnost.

„Sve naše koordinacije i aktivnosti u borbi protiv COVIDA-19 imale bi daleko manje uspjeha da nismo naišli na veliko razumjevanje i saradnju od strane građana koja je jako značajna, tim prije, jer je ovo nesvakidašnja situacija u kojoj se zbog psihičkog pritiska dolazi u jedan poseban odnos prema sebi, vlastitoj porodici, okruženju i uopšte društvenoj zajednici, naročito zbog svih nepoznanica koje aktuelni trenutak nosi“, rekao je Pisić.

Neizvijesnost koju je korona virus donijela, posebno u prvih petnaestak dana, primjene odluka Kriznog štaba, opšta je ocjena, stvorila je značajan psihički pritisak na pojedinca , ali na društvo u cjelini.

„Imajući sve navedeno u vidu, kao i činjenicu da se već od naredne sedmice pristupa opreznom i postepenom ublažavanju mjera, drago mi je da je ova sredina prihvatila preporuke Kriznog štaba, te da se u ovoj sredini vodi računa ne samo o sebi, već i o drugima“, naglasio je Pisić.

Više...

U Distriktu nema novozaraženih

  • Objavljeno u Brcko

korona virus 8Sa današnjim danom, kao i prethodna četiri dana,

 

 

 

Više... Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com