Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 26 Septembar 2019

JP “Komunalno Brčko” prestaje da pruža uslugu besplatnog interneta u centru Brčkog, preuzimaju telekom operateri

  • Objavljeno u Brcko

547542JP “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH obavještava korisnike besplatnog internet servisa “Brčko WiFi” koji djeluje na području uže gradske zone u Brčkom da je preduzeće pokrenulo aktivnosti na prestanku obavljanja djelatnosti u skladu sa dozvolama: Dozvole za obavljanje djelatnosti davaoca pristupa internetu i Dozvole za obavljanje djelatnosti operatora javnih elektronskih komunikacijskih mreža , odnosno da JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH neće više pružati uslugu besplatnog korištenja interneta.

 

 

Više...

Brčko: Obilježavanje dana Drugog korpusa Armije RBiH u Distriktu

  • Objavljeno u Brcko

260919 delegacija tk i kordinacija naslovna 642x336Ovogodišnje obilježavanje dana drugog korpusa Armije R BiH u Brčko Distriktu BiH počelo je danas u Gornjem Rahiću na Šehidskom mezarju polaganjem vijenaca i cvijeća. Nakon toga, predstavnici organizacija i političkih stranaka položili su vijenace i cvijeće na Centralnom spomeniku šehidima i poginulim borcima u gradu.

 

 

Više...

Počelo obilježavanje Svjetskog dana turizma u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

2019 09 26 Svjetski Dan Turizma 1U organizaciji Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Službe za turizam Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je u Hotelu „Jelena“ u Brčkom u povodu Svjetskog dana turizma održan okrugli sto o značaju i poslovnim mogućnostima u turizmu.

 

 

Više...

Međunarodni sajam privrede „Brčko 2019“ od 7. do 9. novembra

  • Objavljeno u Brcko

2019 09 26 OO Sajam privrede 2019 2Međunarodni sajam privrede „Brčko 2019“, po osamnaesti put bit će održan u Brčko distriktu BiH, ove godine od 7. do 9. novembra, u izložbenoj sali „Tropik“ u naselju Grčica, rekao je nakon drugog sastanka Organizacionog odbora Sajma gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. On je dodao da će ovo biti najsadržajniji sajam do sada.

 

Više...

Buba Corelli osuđen na godinu zatvora zbog trgovine narkoticima

buba1Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je krivim Amara Hodžića poznatijeg kao Buba Corelli i Almira Bozaliju zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Hodžić i Bozalija osuđeni su na po jednu godinu zatvora.

 

 

Više...

Skupština Brčko raspravljala o...

  • Objavljeno u Brcko

53.sjednica Skupštine Foto 3Skupština Brčko je na 53. sjednici usvojila Nacrt zakona o preuzimanju dioničkih društava u prvom čitanju. Usvojen je i Nacrt zakona o poslovnim zonama u prvom čitanju i donesena Odluka o održavanju javne i stručne rasprave u roku od 60 dana. Razmatranje i usvajanje Nacrta zakona o radu u drugom čitanju odloženo je do izjašnjavanja Ekonomsko-socijalnog savjeta o amandmanima poslanika.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com