Menu

NetzaPet 550x50

Srijeda, 10 Juli 2019

Sutra u Brčkom Dan žalosti

  • Objavljeno u Brcko

2019 07 10 Dan zalostiNa osnovu Zakona o Vladi Brčko distrikta BiH, a u skladu s Odlukom Vijeća ministara BiH, gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je Odluku o proglašenju 11. jula 2019. godine Danom žalosti u Brčko distriktu BiH.

 

Više...

Pšenicu u BiH uskoro više niko neće saditi

  • Objavljeno u BiH

psenicaBosna i Hercegovina za potrebe mlinske industrije godišnje uveze oko 70 posto pšenice, dok tek 20-30 posto zadovolji s domaćeg tržišta. Međutim, i to bi se za nekoliko godina moglo promijeniti. Naime, kako su nam kazali i proizvođači pšenice, ali i predstavnici mlinske industrije, sve manje poljoprivrednika nastavlja da se bavi proizvodnjom pšenice. Veliki broj onih koji su to do sada radili ili je prestao ili namjerava prestati.

 

 

Više...

Lamija Neimarlija, filozofkinja iz BiH: Naše društvo zadesila je degradacija uma!

  • Objavljeno u BiH

lamija„Ukoliko smo preplavljeni kičom i šundom onda je jasno da smo društvo lošeg ukusa, samozavaravanja, jer kič pod fasadom slatkastih i dopadljivih dojmova zloupotrebljava umjetnost u njoj neprimjerene svrhe. U našem društvu kič i šund cvjetaju jer stvaraju lažnu sliku stvanosti koja se udvara prosječnosti. Na taj način se prikrivaju problemi koji zahtijevaju ozbiljan pristup, angažirano i kritičko mišljenje“.

 

 

Više...

Brčak Bekim Sejranović: Evropa se zatvara

  • Objavljeno u Brcko

bekimBekim Sejranović je jedan od posljednjih nomada južnoslavenske književnosti. Pisac i prevodilac. Autor romana "Nigdje, niotkuda" i "Ljepši kraj", od kojih je za prvi dobio nagradu "Meša Selimović". On je jedna od književnika koji su učestvovali na ovogodišnjem Bookstanu u Sarajevu, gostovao je na panelu Građanin svijeta. Šta to nosi sa sobom, te koliko je teško biti izbjeglica?

 

 

Više...

Za genocid u Srebrenici dosada izrečeno više od 700 godina zatvora

  • Objavljeno u BiH

potocari 3Najveći broj presuda za Srebrenicu izrekao je Sud BiH, osudivši ukupno 25 osoba, u Haagu je osuđeno 14 bivših pripadnika vojske i policije Republike Srpske, dok je srbijansko pravosuđe osudilo pet osoba za zločine u Srebrenici, a u Hrvatskoj osuđena su dvojica bivših pripadnika “Škorpiona”

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com