Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srijeda, 21 Avgust 2019

Pouzdan način da medicinski radnici iz BiH mogu naći posao u Njemačkoj

  • Objavljeno u BiH

nje444Agencija za rad i zapošljavanje BiH je objavila treći poziv za prijave na Triple Win projekt, kojem rok ističe 13. septembra ove godine. Kako kažu u Triple Win projektu, to je jedan od sigurnih i pouzdanih načina na koji nezaposleni medicinski radnici iz BiH mogu naći provjerene i profesonalne poslodavce u Njemačkoj, gdje na jednu medicinsku sestru postoje tri otvorena radna mjesta.

 

 

Više...

Želi li BiH zaustaviti odlazak mladih?

  • Objavljeno u BiH

odlazakU proteklih pet godina BiH je napustilo 186 hiljada osoba, prema evidenciji Unije za održivi povratak i integracije BiH. Zakona o mladima Bosne i Hercegovine nema na državnom nivou, a u entitetima se ne implementira u punom kapacitetu. Postavlja se pitanje, želi li onda Bosna i Hercegovina zaustaviti odlazak mladih?

 

 

Više...

Zabrinjavajući podaci: BiH uvozi čak 92 posto hrane koja se konzumira

  • Objavljeno u BiH

cijene hrana prehrambeni proizvodi 810x539Bosna i Hercegovina je u prvih šest mjeseci 2019. godine zabilježila povećanje deficita od 12,11 posto u razmjeni roba sa svijetom, a posebno je zabrinjavajuće da uvozi 92 posto hrane koja se konzumira, istaknuto je na prezentaciji koja je danas održana u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com