Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Četvrtak, 12 Septembar 2019

BIMAL uručio 11. donaciju vrtiću „Naša djeca“

  • Objavljeno u Brcko

bi88Kompanija BIMAL realizovala je tradicionalnu godišnju, 11. po redu donaciju JU „Naša djeca“ u Brčkom i time skrenula pažnju na značaj kvalitetne podrške djeci, te vaspitno-obrazovnim institucijama. Osluškujući potrebe vrtića, BIMAL je uručio vrijednu donaciju u vidu putničkog kombija koji će služiti za prevoz djece.

 

 

Više...

Evo kako izgleda kada se i o Aziz Agi iz Brčkog pjesme pišu (VIDEO)

  • Objavljeno u Brcko

azpNajavljena je vruća jesen u jednom zagrebačkom muzičkom studiju. Naš Brčak i proslavljeni muzičar svjetskog renomea koji živi na relaciji Čelić - Rotterdam, Dževad Husičić iz poznate muzičke brčanske porodice, skuhao je ovu melodiju u svojoj muzičkoj kuhinji, posvećenu vranim konjima i našim brčanskim sokacima.

 

Više...

Skupština Brčko: O direktoru Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije za 15 dana

  • Objavljeno u Brcko

Nastavak 51 Foto 1Zastupnici brčanskog Parlamenta, na održanoj 52. redovnoj sjednici , uglavnom su raspravljali o Informaciji o toku inicijalne fiskalizacije u Distriktu, pored ostalog konstatujući da cijeli proces ima dosta manjkavosti, te da u njega još uvijek nije uključeno oko 200 privrednih subjekata, među kojima je i 35 advokata. Takođe, je primijećeno da je izdavanje fiskalnih računa moguće samo na latiničnom pismu , pa je usvojen zaključak po kojem se Direkciji za finansije Distrikta daje rok od 15 dana da omogući vlasnicima fiskalnih kasa, koji to žele, da račune mogu štampati na ćiriličnom pismu.

 

Više...

Ustav RS onemogućio zaštitu interesa Bošnjaka

  • Objavljeno u BiH

salkic bosnjaci ne mogu ostvariti svoja prava bez promjene ustava rs salkic f 5d7909ec2b787Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić naglasio je da sistemska diskriminacija Bošnjaka u RS, koja traje godinama, ostavlja sve veće posljedice na povratničku populaciju te upozorio da predstavnici tog naroda ne mogu otvariti svoja prava bez promjene ustava entiteta.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com