Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Ponedjeljak, 16 Septembar 2019

U Brčkom većina biciklista se vozi trotoarom

  • Objavljeno u Brcko

biciklisti 1 642x336U okviru projekta “Povećaj sigurnosti biciklista u prometu” danas je u Brčkom provedena akcija simbolične kontrole biciklista na inicijativu Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ uz potporu Policije Brčko distrikta, te financijsku pomoć Vlade Brčko distritka.

 

 

Više...

U Brčkom sutra započinje anketiranje 6. 983 domaćinstva u statističke svrhe

  • Objavljeno u Brcko

anketiranje 800x445Oko 120 anketara, akreditovanih od strane statističkim institucija, će u naredna 22 dana počevši od sutra, 17.9.2017. godine, prikupljati podatke o domaćinstvima s ciljem da se provjeri da li je od 2009. godine, kada je urađen prvi Master uzorak, došlo do manjih ili većih promjena na terenu. Anketari će u oko 60.000 domaćinstava prikupljati osnovne demografske podatke o broju članova domaćinstava, starosnoj strukturi i njihovim obrazovnim karakteristikama.

 

 

Više...

Uskoro u izradi Strategije za mlade Brčko

  • Objavljeno u Brcko

mla222Članom 18. Zakona o mladima Brčko distrikta BiH, usvojenog 2017. godine od strane Skupštine BD BiH, predviđena je izrada dokumenta s programskim pristupom djelovanja prema mladima. Strategija za mlade će između ostalog posebnu pozornost posvetiti sljedećim oblastima:

 

 

Više...

Evropski univerzitet Brčko: MEĐUNARODNA SARADNJA SA INTERNATIONAL MANIPUR UNIVERSITY

  • Objavljeno u Brcko

eur uEvropski univerzitet nastavlja dobru praksu ostvarivanja međunaropdne saradnje sa univerzitetima iz regiona i svijeta. Ovaj puta Evropski univerzitet započinje saradnju sa International Manipur University, javnim univerzitetom iz Indije, koji se nalazi u saveznoj državi Manipur. Ceremonija zaključivanja ugovora između Evropskog univerziteta Brčko distrikt, Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, Evropskog fakulteta „Kallos“ Beograd u osnivanju i International Manipur University održat će se u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu dana 20.09.2019. godine.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com