Menu

InfoBrcko.com - Ponedjeljak, 02 Septembar 2019

Brčko: U centru grada opljačkao prodavnicu

  • Objavljeno u Brcko

pljacka backa topola 830x0Dana 01.09.2019. godine oko 01:50h, Policiji se obratila građanka Brčkog i prijavila da je od strane nepoznatog lica ili više njih izvršena provala u prodavnicu-trgovinsku radnju u ulici Bosne srebrene u Brčkom.

 

 

Više...

Brčko: Počeo prijem dokumentacije za isplatu boračke naknade

  • Objavljeno u Brcko

bo888Služba za boračko invalidsku zaštitu Brčko distrikta počela je zaprimati dokumentaciju kojom bivši pripadnici Armije R BiH i Hrvatskog vijeća odbrane dokazuju svoje pravo da mogu ostvariti mjesečnu finansijsku naknadu definisanu novim Zakonom o pravima boraca Federacije BiH. Ova aktivnost je do nedavno bila blokirana jer na području Brčko distrikta ne mogu biti primjenjivani zakoni iz entiteta.

 

 

Više...

Počela nastava na području Distrikta

  • Objavljeno u Brcko

2019 09 02 Pocetak skole 1Povodom početka nove školske 2019/2020. godine na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović danas je zajedno sa svojim saradnikom Samirom Čorbadžićem posjetio nekoliko škola na području Distrikta.

 

Više...

"Beba više" Brčko: Održana tribina “Podrška ženama”

  • Objavljeno u Brcko

Podrska trudnicamaU organizaciji brčanskog Udruženja “Beba više” u prostorijama Omladinskog centra, održana je tribina pod nazivom “Podrška ženama” na kojoj su stručnjaci govorili o očuvanju kvaliteta zuba u trudnoći, dijabetesu, te značaju umrežavanja i rada pacijentskih udruženja u Distriktu.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com