Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Ponedjeljak, 30 Septembar 2019

Održana druga noć istraživača u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

photo 3 487x365Omladinska organizacija Mali princ i Poliglota Institut iz Brčkog u petak, 27.09. i subotu 28.09., bili su domaćini i organizatori druge po redu Evropske noći istraživača Brčko. Cilj manifestacije je promocija nauke, tehnologije, istraživačkog rada i umjetnosti među djecom i mladima, te davanje mogućnosti mladima da pokažu svoja znanja i vještine.

 

 

Više...

U Brčkom Prvi samit mladih preduzetnika

  • Objavljeno u Brcko

savjet mladih 642x336Prvi samit mladih preduzetnika biće održan od drugog do četvrtog oktobra u Brčkom, najavljeno je na današnjoj konferencciji za novinare Udruženja mreže mladih preduzetnika „LUH“ Brčko.

 

 

Više...

Brčko: Organizirao obuku i provjeru znanja njemačkog jezika i prevario dvadeset ljudi

  • Objavljeno u Brcko

njemaTužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Zlatana Latifovića (47)* iz Maglaja zbog sumnje da je tokom 2017.godine u Brčkom neovlaštenim organiziranjem obuke i provjere znanja iz njemačkog jezika prevario veći broj lica. Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, Latifović je optužen da je lažnim prikazivanjem da ima licencu za te poslove dvadeset lica doveo u zabludu i naveo ih da mu predaju ukupan iznos od skoro 50 000,00 KM.

 

 

Više...

U pomoći izgradnje turističke oaze na Majevici pomaže i Brčko

  • Objavljeno u Brcko

natura3Gradonačelnik Bijeljine i gradonačelnik Brčkog, zajedno sa načelnicima Ugljevika, Lopara i federalnih opština Sapna i Teočak, danas su ozvaničili početak izgradnje pristupnog puta za lokaciju „Busija“ na Majevici, na kojoj će se graditi Rekreaciono-turistički centar, čiju izgradnju pomažu ovi gradovi i opštine. Dužina ovog magistralnog puta je oko 6 kilometara, a vrijednost oko 4 miliona KM.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com