Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Stručnjak iz DHMZ-a upozorio: Dim iz Osijeka vidi se sa satelita, prešao je u BiH Istaknuto

Zapalila se velika količina plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona

Osječki vatrogasci i dalje su se borili s velikim požarom koji je buknuo u tvornici Drava International u osječkom naselju Brijest, a gusti crni dim nadvio se nad gradom te se proširio po okolnim mjestima, ali i izvan granica Hrvatske. 

Kako je objavio na Facebooku motritelj DHMZ-a Ivan Baboselac dim je prešao u Bosnu i Hercegovinu što se vidi na satelitskim snimkama. 

- Gori plastična masa iz osječke firme Drava International. Dim se vidi sa satelita i prešao je u BiH - objavio je Baboselac na Facebooku. 

Podsjetimo, požar je izbio oko pola 1 ujutro. Sustav uznemiranja Civilne zaštite - SRUK poslao jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka da zatvore prozore i da se ne preporučuje zadržavanje na otvorenom. Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin zamolio je građane Osijeka, kao i stanovnike okolnih naselja, da ne borave na otvorenom, a zatvorene su i škole u mjestima Antunovac, Ernestinovo, Ivanovac, Laslova, Čepin i Vuka, jer vjetar nosi čestice prema tim naseljima.

Zapalila se velika količina plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednog pogona objekta, ističu iz HVZ-a. U 4,52 sati požar je zahvatio zgradu i počeo se širiti unutar nje, te je izvučeno 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL) iz objekta.

Požar se od 4,16 sati gasi je robotom za gašenje. Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com