Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Preduzete sve mjere nakon olujnog nevremena u Distriktu Istaknuto

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine preduzela je sve neophodne korake nakon olujnog nevremena na području Brčko distrikta BiH.

Šef Odjeljenja za javnu sigurnost Bogdan Bratić naveo je da su tri požara na vrijeme lokalizovana, te da su zabilježene 32 tehničke intervencije koje se uglavnom odnose na uklanjanje stabala.

Portparol JZU Zdravstvenog centra Brčko Sead Šadić kazao je da se dvadeset osoba javilo sa povredama zbog udara tupog predmeta, stakla, grana i slično, te da je nekoliko osoba upućeno na bolničko Odjeljenje hirurgije gdje su sanirane povrede i po potrebi urađena dodatna dijagnostika.

„Imali smo 10 izlazaka na teren. Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala“, istakao je Šadić.

U toku je otklanjanje kvarova na oštećenim dalekovodima. Dio kvarova je otklonjen, a ekipe na terenu rade na otklanjanju i ostalih. Nakon rješavanja problema s dalekovodima, ekipe na terenu radit će i na otklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži.

Svi putni pravci su prohodni, a u toku dana putevi će biti očišćeni od lišća. Semafori su popravljeni i pušteni u rad.

„Sve eventualne štete građani mogu prijaviti na broj 121“, saopćili su iz Odjeljenja za javnu sigurnost.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com