Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Na području Brčko Distrikta biće proglašeno stanje elementarne nepogode Istaknuto

Na vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta u petak je donesen zaključak da se ide u proglašenje stanja elementarne nepogode na području distrikta, rekao je šef Odjeljenja za javnu bezbjednost u ovoj vladi Bogdan Bratić.

Bratić je rekao novinarima da će Vlada, nakon što bude proglašeno stanje elementarne nepogode, formirati komisiju koja će utvrditi štetu na privrednim i stambenim objektima koja je nastala usljed olujnog nevremena koje je u srijedu, 19. jula, pogodilo distrikt.

"Izvještaje komisije dostavićemo Vladi na razmatranje i usvajanje", rekao je Bratić.

On je dodao da je u protekla dva dana, putem operativno-komunikacijskog centra i drugih institucija, zaprimljeno više od 20 poziva putem kojih su građani prijavili štetu na stambenim objektima, te da su uglavnom oštećeni krovovi kuća.

Bratić je danas zajedno sa gradonačelnikom Brčkog Zijadom Nišićem obišao stambene i privredne objekte koji su oštećeni u olujnom nevremenu koje je u srijedu zahvatilo područje distrikta.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com