Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 19 Januar 2018

Kurspahić: Nostalgija za '68.

  • Objavljeno u BiH

68w1023 r1 sUticajni američki dnevnik Vašington Post (The Washington Post), objavio je 2. januara na naslovnoj strani tekst pod naslovom: "Preispitivanje haosa 1968. bez nostalgije", kao najavu godišnjeg zasjedanja više od 1.500 članova Američkog udruženja za istoriju na kojem je povodom 50. godišnjice događaja iz 1968. godine dominirala tema "globalno i lokalno" u '68.

Više...

Može li ruralna desnica biti urbana?

  • Objavljeno u BiH

jugoslavija epaNe treba nas čuditi ako jednog dana Urbana desnica osvoji određen broj mandata u Saboru i uđe u vlast i svi zaboravimo kako je to počelo, jer su na sličan način u Hrvatskoj nastale mnoge stranke i ne vidimo da njihov 'ideološki predznak' igra neku bitnu ulogu.

Više...

BiH šalje dva rezultata popisa stanovništva, ali EU će priznati samo onaj Agencije za statistiku BiH

  • Objavljeno u BiH

biheupPredstavnici centralne vlasti i entitetski funkcioneri prije tri dana su nakon sastanka u Istočnom Sarajevu objavili da su dogovorili tekst odgovora na sporna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koji će, kako je istaknuto, institucijama EU biti dostavljeni na više od 25 hiljada stranica. Iako su čelnici istakli da su zadovoljni rezultatom dogovorenog, pitanje je da li će zadovoljstvo osjetiti i evropske institucije ako BiH dostavi dva rezultata istog popisa stanovništva.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com