Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Četvrtak, 23 Novembar 2017

Boro Petrović borac Armije RBiH sedamnaestu zimu dočekuje u kontejneru

  • Objavljeno u BiH

DSC 0013 800x533Teško je početi priču o Bori Petroviću, ratnom vojnom invalidu sa procentom od 60%, čovjeku, borcu Armije RBiH koji evo već sedamnaestu zimu dočekuje u kontejneru.Sve ove godine mirni i tihi čovjek, Boro Petrović živio je skriven od svjetla grada, tiho, mirno, nečujno i nenametljivo. Živio je kako samo on zna i umije.

Više...

U kakvu se budućnost upuštamo s političarima kojima je ratni zločinac heroj

  • Objavljeno u BiH

ekSudske presude poput one jučerašnje u Hagu, kojom je Ratko Mladić osuđen na doživotnu robiju, na površinu izbace svo političko blato koje je teret narodu i s kojim ni bliža, a ni dalja budućnost nije sjajna. Izjave velikog broja srpskih političkih predstavnika u RS-u i Srbiji o tome da Mladiću treba pomoći, da je on heroj i slično, teg su oko vrata koji znači da pozive za bolju budućnost gradimo na truhlim temeljima.

Više...

Od 27 akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH, čak 19 je privatnih

  • Objavljeno u BiH

Screenshot 20171123 200808Prema podacima Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH, u našoj zemlji je akreditovano ukupno 27 visokoškolskih ustanova, od tog broja, osam je državnih. Iako su privatni fakulteti iz godine u godinu sve popularniji među mladim ljudima, što je djelimično uzrok sve manjeg broja upisanih studenata na državne fakultete, veliki broj građana još uvijek sumnja u vjerodostojnost privatnih visokoškolskih ustanova.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com