Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Srijeda, 31 Maj 2017

Haški tužioci: Mladić nema osnova za puštanje na slobodu

  • Objavljeno u BiH

Haško tužilaštvo zatražilo je da se kao neosnovana odbaci žalba odbrane Ratka Mladića na odluku kojom je bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) odbijen zahtjev za privremeno puštanje na liječenje u Rusiju.


Tužilac Peter McCloskey je u odgovoru na žalbu Mladićevih advokata naveo da "odbrana ignoriše ranije odluke i zato svoje neslaganje s odlukama Vijeća pokazuje neosnovanim napadima".

 

"Sudsko vijeće je pravilno ocijenilo da činjenica da je Mladić tako dugo bio u bjekstvu, pokazuje kako postoji značajan rizik da se on ne bi vratio u sjedište Tribunala ukoliko bi bio pušten na slobodu", naveo je McCloskey u svom podnesku, prenosi BIRN-Justice Report.

 

Mladićeva odbrana je prošle sedmice uputila žalbu na odluku Haškog tribunala kojom je odbijen njegov zahtjev za privremeno puštanje na liječenje u Rusiju. U podnesku su Mladićevi advokati zatražili da bivši komandant Glavnog štaba VRS-a bude pušten na slobodu "uz bilo kakve uslove koje Žalbeno vijeće ocijeni potrebnim".

 

mladic56Odbrana je istakla da su, odlukom kojom je odbijen Mladićev zahtjev za puštanje na slobodu u Rusiju, narušena prava njihovog klijenta.

Više...

Mladen Bosić podnio prijavu protiv Dušanke Majkić

  • Objavljeno u BiH

mladenZamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) podnio je prijavu protiv SNSD-ove zastupnice Dušanke Majkić zbog, kako kaže, notornih laži koje je iznijela o njemu u udarnom terminu RTRS-a.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com