Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Potvrđeno iz Haga: Praljak je živ, pruža mu se medicinska pomoć Istaknuto

praljakŽalbeno vijeće Haškog suda prekinulo je danas izricanje presude bosanskohercegovačkoj šestorci jer je general HVO-a Slobodan Praljak progutao sadržaj bočice za koji je rekao da se radi o otrovu.

 

Prva službena informacija uslijedila je tek nakon više od sat vremena kad je služba za odnose s javnošću suda saopćila da se Praljku pruža sva medicinska njega.

 

Zamolili su medije da ostanu mirni i rekli kako će im dati daljnje informacije.

 

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec napisao je na Twitteru kako je čuo stražara da govori da je "sve pod kontrolom", ali da se liječnici i dalje nalaze uz Praljka.

 

Hrvatska ambasadorica u Holandiji od predsjednika suda zatražila je informaciju o tome šta se dogodilo u sudnici, ali on ju je primio tek nakon sat vremena čekanja.

 

Nakon što je Praljak popio tekućinu, na sud su stigli policija i hitna pomoć pa je postalo sve izvjesnije da je Praljak zaista popio otrov. Policija je pritom udaljila kamere od ulaza u sud. Po Praljka, koji se možda otrovao u sudnici, upućen je helikopter, koji je trebao sletjeti ispred zgrade Haškog suda.

 

Krasnec je na Twitteru napisao kako je u jednom trenutku bolničarima u zgradi stigla dostava. Radi se o dva paketa koji, kako piše Krasnec, izgledaju kao lijek.

 

U Haagu se ne nalazi niko od Praljkove porodice koji je svojoj supruzi rekao da ne dolazi na izricanje presude.

 

Penzionisani general HV-a Marinko Krešić rekao je hrvatskim medijima kako je dobio informaciju da je Praljak zaista popio otrov i da se nalazi u teškom stanju.

 

/NAP/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com