Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Pritvor za osobu zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu u Brki u kojoj je smrtno stradalo jedno lice Istaknuto

0614-saobracajka-25739-678x381Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 38-godišnjem E.K iz Prutača kod Brčkog zbog sumnje da je prije nekoliko dana izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradalo jedno lice. Pritvor višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela, koga ovo Tužilaštvo sumnjiči za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, određen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

 

 

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv E.K. zbog sumnje da je 14. juna oko 12.15. sati upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Reno" na lokalnom putu Brod – Brka, u blizini staračkog doma „Huskić", izazvao direktan sudar s vozilom „Golf", čiji je vozač F.O. smrtno stradao na licu mjesta.

 

Pošto je stavljen pod kontrolu i doveden pred tužioca E.K. je ubrzo ispitan gdje je ocijenjeno da postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično djelo ukoliko bude pušten na slobodu, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. S tim u vezi Tužilaštvo je predložilo Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH da se osumnjičenom izrekne mjera pritvora u trajanju od mjesec dana, što je Sud i prihvatio. Rješenje o određivanju pritvora odmah je izvršeno iako se može pobijati žalbom.

 

Po određivanju pritvora osumnjičenom Tužilaštvo u saradnji s Policijom Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na daljnje prikupljanje dokaza za Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja (iz člana 330 stav (4) Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine).

 

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

Foto;BDCTV

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com