Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Vlada Distrikta usvojila amandmane na Budžet za 2018. godinu Istaknuto

bud5Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjoj 52. vanrednoj sjednici Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, kojom je budžet uvećan za 483.000 KM, a ukupan budžet za 2018. godinu iznosi 244.464.005,80 KM.

 

„Potreba za intervenisanje u budžet uslijedila je zbog potrebe da se osiguraju nedostajuća sredstva za otklanjanje nedostataka na zgradi Policije koja bi konačno mogla biti i tehnički primljena i u funkciji do kraja godine, što je zaista neophodno", rekao je nakon sjednice gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

 

On je dodao da je Vlada intervenisala i u dijelu koji se tiče osiguranja sredstva za liječenje i transplantaciju bubrega za jedno lice. Javila se potreba, kako je naveo gradonačelnik, za osiguravanjem dodatnih sredstava u smislu isplate naknada za članove Vlade koji su podnijeli ostavke na svoje funkcije u proteklom periodu, što je zakonska obaveza prema Zakonu o Vladi Brčko distrikta BiH, a osigurana su nedostajuća sredstva za završetak gradnje obdaništa u naseljima Ilićka i Klanac.

 

„Ja ću već danas uputiti zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH za ponedjeljak i nadam se da će poslanici podržati ovaj amandman naročito uzimajući u obzir okolnost da smo osigurali i podršku predstavnika sva tri naroda kada je u pitanju funkcionisanje zakonodavne vlasti", istakao je gradonačelnik Milić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com