Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Kolobora/ Sprejem oštećena ploča na česmi Kantardžića: Građani Brčkog zgroženi Istaknuto

Tokom prošle noći, nepoznato lice ili više njih oštetilo je centralnu česmu u brčanskom naselju Kolobora - sprejem. Vandalizmom je išarana sprejem ploča na česmi koju koristi veliki broj građana.

Motive počinilaca ovog akta vandalisma Policija još uvijek treba da utvrdi, a vjerovatno je  počelo  i prikupljanje snimki sa kamera nadzora kako bi se identificiralo lice ili lica koja su oštetila javnu imovinu.

 

Prema komentarima građana, očekuju da će već tokom dana grafit biti uklonjen a da ovaj vandalizam neće biti priliku da se i politički subjekti počnu oglašavati. 

 

Građani Brčkog su izražavaju nezadovoljstvo ovim činom vandalisma, smatrajući ga nepotrebnim i ružnim. Mnogi od njih su na društvenim mrežama izrazili osudu ovog čina da se ošteti javna imovina, a pojedinci su se čak i javili s željom da pomognu u saniranju štete.

 

Početkom decembra prošle godine, je uspješno završen još jedan projekat u Mjesna zajednica Kolobara Brčko. Postavljen šadrvan nad hajr česmom Mehage Kantardžića, koju je sagradio pred sami odlazak na Hadž, u narodu poznatoj kao Hadžimehagina česma ili Kantardžića česma. 

Hadžimehagina česma je simbol naselja Kolobara i postoji tu od pamtivijeka. Ovu česmu je navikao da koristi veliki broj građana i prolaznika, kao izvor pitke vode ali i kao mjesto gdje su se mještani okupljali i družili.

 

cesmakolobara1cesmakolobara2

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com