Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Vojnović: Usvajanje budžeta Distrikta za 2017. godinu može se očekivati u junu Istaknuto

Uros Vojnovic 283Uroš Vojnović, predsjednik brčanskog SDS-a i poslanik ove stranke u Skupštini Brčko distrikta govoreći o usvajanju lokalnog budžeta za 2017. godinu, naglasio je da je prihodovna i rashodovna strana izbalansirana te da bi do kraja maja najvažniji finansijski dokument trebao biti spreman.

 

"Očekujem da će u toku narednih dana Komisija za budžet obraditi i ostale elemente budžeta kada je riječ o rashodima pojedinih institucija, a nakon toga prelazimo na planiranje kapitalnog budžeta koji je osnova budućeg funkcionisanja distrikta" - naglašava Vojnović.

 

Vojnović dodaje da se određeni projekti iz 2014. godine moraju završiti, a posebno se to odnosi na JZU.

 

"Tu mislim na nabavku određenih aparata neophodnih za nesmetano funkcionisanje brčanskog zdravstva ali i na ulaganja u operacione sale koje traže adaptaciju" - kaže Vojnović.

 

Govoreći o daljim koracima kada je kapitalni budžet u pitanju, Vojnović dodaje da bi se više sredstava trebalo usmjeriti u proces vodosnabdjevanja ali i završetak određenog broja kružnih tokova u samom gradu. Po njegovim procjenama kapitalni budžet za 2017. godinu bio bi preko 10 miliona KM, a možda čak i 12 miliona zbog zanavljanja projekata iz 2014. godine.

 

"Takođe prostorni i urbanistički plan mora biti produžen kako bi planirani projekti išli svojom dinamikom jer u suprotnom Brčko ne bi imalo nikakve infrastrukture radove. Planiramo utrošak sredstava u iznosu od 7 miliona od klirinškog duga te se iskreno nadam da ćemo taj novac utrošiti u određeni kapitalni projekat." - dodaje Vojnović.

 

Što se tiče inicijative za racionalizacijom sredstava, Vojnović kaže da je većina odjeljenja brčanske Vlade ispoštovalo instrukciju gradonačelnika.

 

"Prostorno planiranje i građenje mora hitno da raspiše proceduru za regulacione planove grada, a takođe moramo kao Komisija za budžet da razmotrimo i određene zahtjeve poljoprivrede" - kaže Vojnović.

 

Vojnović zaključuje da bi se usvajanje budžeta moglo očekivati u junu, da postoji skupštinska većina za njegovo izglasavanje, a da bi se budžet za 2018. godinu mogao usaglasiti i usvojiti do 1. decembra tekuće godine.

/sds/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com