Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Brčko: U planu izmještanje Vatrogasnog doma na novu lokaciju Istaknuto

vatrogasno brcko infoU narednom periodu se očekuje izmještanje Vatrogasnog doma iz centra grada na novu lokaciju. Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović nam je potvrdio da su u toku procedure za realizaciju ovog projekta.

 

„Što se tiče dislociranja centralnog Vatrogasnog doma na novu lokaciju koja bi bila preko puta „Bosnaploda", u toku je izrada projektne dokumentacije. U narednom periodu ćemo zahtijevati da dobijemo sredstva neophodna za ovaj projekat koja nisu mala. Način finasiranja ovog projekta ćemo razmatrati na Skupštini i Vladi Brčko distrikta", rekao je Zaimović.

 

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost je izrazio zadovoljstvo funkcionisanjem dobrovoljnih vatrogasnih društava u Brčkom.

 

„Dobrovoljna vatrogasna društva su u funkciji podizanja mobilnosti i bezbjednosti građana što se tiče protivpožarne zaštite. Osnovano je pet udruženja koja jako dobro rade, tri su završila obuku, a dva su u procesu završavanja", naglasio je Zaimović.

 

Realizacijom ovih projekata protivpožarna zaštita u Brčko distriktu će biti podignuta na znatno viši nivo.

 

Piše: Dražen Ristić / Radio Brcko/

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com