Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Formirana Komisija za prevenciju i borbu protiv korupcije brčanske Vlade Istaknuto

damir bulcevic koordinator skup info 2017Prije dvadesetak dana, Vlada Distrikta, formirala je Komisiju za prevenciju i borbu protiv korupcije, te u zadatak Radnoj grupi, već dala da sačini našu Strategiju, i usaglasi je sa onom na državnom nivou.

 

«Pored toga, Komisija će potencirati i usvajanje Zakona o zviždačima te onog o Formiranju Kancelarije za borbu protiv korupcije, koji već duže vrijeme, čekaju na konačan stav brčanskog Parlamenta. Insistiraćemo na potpunoj provedbi važećih zakonskih riješenja te njihovoj primjeni u praksi, a vjerujem da će naša Strategija, kao važan temeljni dokument, biti sačinjena najkasnije do kraja godine», rekao je u ime brčanske Vlade, glavni koordinator Damir Bulčević.

 

Inače, Komisija bi trebala funkcionisati, do trenutka formiranja Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije, Brčko Distrikta, za koju je predhodno neophodno usvojiti istoimeni zakon, precizirao je Bulčević.

/Radio Brcko/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com