Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 17 Avgust 2017

Najbolji film 23. SFF-a je "Strašna majka" gruzijske rediteljice Ane Urushadze

strasn amajkaNajboljim rediteljima i rediteljkama, glumcima i glumicama te dugometražnim igranim, dokumentarnim, studentskim i kratkim filmovima, koji su prikazani u okviru 23. izdanja Sarajevo Film Festivala, dodijeljene su nagrade "Srce Sarajeva" na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu Sarajevo. Najboljim filmom 23. SFF-a proglašen je film "Strašna majka", gruzijske rediteljice Ane Urushadze.

Više...

Sedam fudbalskih klubova iz Distrikta traži da se odgodi početak prvenstva u II Kantonalnoj ligi grupa "Sjever"

  • Objavljeno u Sport

dopis fudb2Sedam fudbalskih klubova iz Distrikta FK "Izbor" Brčko, "Polet" Palanka, "Ograđenovac" Ograđenovac, "Graničar" Brezovo Polje, "Voćar" Šatorovići, "Posavina" Brod i "Napredak" Omerbegovača zatražili su od Saveza da se odgodi početak prvenstva u II Kantonalnoj ligi grupa "Sjever", te da se ispoštuje odluka IO NS TK-a kako bi FK "Izbor" zauzeo svoje mjesto koje mu pripada u II KNL "Sjever".

Više...

Zuber među posljednjima koji vole svoj grad Brčko

  • Objavljeno u Brcko

zuber simbol brckoLjubavi u svemu kao da danas sve više nedostaje. Ljudi razočarani u današnje stanje počinju da mrze svoje mjesto i svoj grad i odlaze, ali rijetko još ima onih koji pokazuju pravu ljubav prema svome mjestu. Jedan od njih je i Brčak Enes Mahmutović zvani Zuber.

 

Više...

RS se zbog helikoptera zadužuje 9,4 miliona KM

  • Objavljeno u BiH

helikoVlada Republike Srpske ovlastila je ministra finansija Zorana Tegeltiju da potpiše ugovor o dugoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 9.400.000 KM za kupovinu višenamjenskog helikoptera sa najpovoljnijim ponuđačem, NLB bankom Banjaluka.

Više...

Poljoprivrednici od Vlade FBiH zahtijevaju 65 miliona KM, ili će blokirati aerodrom u Tuzli

  • Objavljeno u BiH

wizzProljetni mraz i snijeg te augustovske ekstremne vrućine, odnosno suša, nanijeli su ogromnu štetu poljoprivredi u Tuzlanskom kantonu (TK). Dosadašnja šteta iznosi i do 70 posto, zbog čega su poljoprivrednici Vladi Federacije BiH uputili upozorenje u kojem zahtijevaju isplatu zaostalih premija u iznosu od skoro 50 miliona KM i dodatnih 15 miliona maraka pomoći, u protivnom najavljuju proteste, blokadu saobraćajnica i Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com