Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Utorak, 21 Novembar 2017

Islamska imena najpopularnija u Beču

bec-grad-700x402Na zvaničnoj listi najomiljenijih imena za djecu u Beču ne može se naći ime Muhamed, ali, prema pisanju bečkog dnevnika "Kronen cajtung", u internoj verziji Magistrata, koja nije poslata medijima, ipak se jasno vidi da je ovo muslimansko ime među najomiljenijima.

Više...

Sjećanje na Dejton: Kako su tekli pregovori za Sarajevo i Brčko

  • Objavljeno u Brcko

dejton11Mirovni pregovori u Dejtonu održani su od 1. do 20. novembra 1995. godine, u zrakoplovnoj bazi Wright-Petterson, a sporazum je potpisan 21. novembra. Nakon toga zvanično je parafiran u Parizu 14. decembra. Ti su pregovori različito prepričavani i tumačeni u medijima. Međutim, u tim prepričavanjima pregovora u Dejtonu, najmanje su se koristili svjedoci i memoaristika. Bošnjačka strana nije zapisala svoje poglede na Dejton. Nije jasno koji su razlozi.

Više...

Licemjeri stalno šire laži!

  • Objavljeno u Brcko

CEyDycFVIAA044hPotiče od grčke riječi hypokrisis koja znači „gluma", dakle hipokrizija ili licemjerstvo odnosno glumatanje. Također za licemjerstvo možemo upotrijebiti i druge termine istog značenja poput pretvaranja, dvoličnosti i slično.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com