Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Utorak, 28 Novembar 2017

Tužilaštvo Brčko: Ristić iz Brčkog ponovo osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva

  • Objavljeno u Brcko

tuzilastvo-brckoPo optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koja ga tereti za ubistvo vršnjaka iz maja 2015.godine, Goran Ristić (24) iz Brčkog ponovo je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Nakon ponovljenog suđenja za ubistvo M.D., tokom kojeg su izvedeni dodatni dokazi odbrane, Osnovni sud Brčko distrikta BiH izrekao je Ristiću kaznu zatvora u trajanju od trinaest godina. U međuvremenu, u završnu fazu ušao je i dokazni postupak po optužnici protiv Mirka Bosnića, koji je po izručenju BiH zbog ovog teškog krivičnog djela takođe izveden pred nadležni sud Brčko Distrikta.

Više...

Prijetnje smrću autoru teksta "Oprosti nam, Fatima"

  • Objavljeno u BiH

images cms-image-000007018„Spremamo ti metak", „Lagana smrt svim komunističko-levičarskim srbima", „J... ti sve živo i mrtvo ološu raspali", "...ko te napravi tako retardiranog i raspalog, a ipak dovoljno „empatičnog" za sve doznake koje ti uredno kaplju!".

Više...

U Brčkom danas se razgovaralo o predrasudama, govoru mržnje i diskriminaciji

  • Objavljeno u Brcko

handDanas je Komisija za zaštitu ljudskih prva Skupštine Brčko distrikta BiH podržana od strane Misije OSCE-a BiH organizovala Okrugli sto na temu prevencije i incidenata počinjenih iz predrasuda, diskriminacije te govora mržnje. Neformalne mreže "Promoviši pozitivno" i "Antidiskriminacijski forum", kao i predstavnici različitih NVO i nadležnih institucija takođe su bili učesnici diskusije na ovu temu.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com