Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Četvrtak, 20 Juli 2017

Njemačka princeza Lilly posjetila "Vermont" u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

lillz brcko2Ambasadorka brenda Bulgari, princeza Lilly zu Sayn Wittgenstein-Berleburg, i njen sin princ Donatus zu Schaumburg-Lippe jednom spektakularnom akcijom skreću pažnju na težak položaj u kojem se nalaze djeca u Bosni i Hercegovini. U sklopu Mongolskog relija iz Njemačke u Mongoliju oni su kao tim posjetili Dnevni centar za djecu koja žive/rade na ulici ili su u riziku da to postanu u Brčkom.

Više...

Od konc logora u Bosni do radnih logora u Srbiji

  • Objavljeno u BiH

nin67Beogradski nedeljnik NIN u novom broju izašao je sa naslovnom stranicom na kojoj je fotografija ulaza u koncentracioni logor Aušvic sa natpisom "ARBEIT MACHT FREI" (Rad oslobađa), ispod čega dominira naslov "Radni logor Srbija". Inspiracija je bila jasna, riječ je o štrajkovima u firmama Fijat, Gorenje, Goša, itd. koji su ovih dana bili, ili su još uvijek u toku, u Srbiji. Radnici štrajkuju jer je mudro srbijansko rukovodstvo zemlju "izreklamiralo" kao zemlju jeftine radne snage, kao "evropski Bangladeš", da oprosti Bangladeš. Inspiracija uredništva NIN-a je, dakle, bila jasna mada ne baš i s(p)retna, ali su potom usljedile brojne interpretacije, mahom nedotupave i neukusne, u čemu su prednjačili čelnici i četnici Vučićeve Srpske takozvane napredne stranke.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com