Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Vatrogasni dom u Maoči u fazi završetka /FOTO/ Istaknuto

Vatrogasni dom maoca zavrsetak4Vatrogasni dom u Maoči koji se gradi u naselju Prutače, uskoro će biti u potpunosti završen i trenutno se izvode unutarašnji završni radovi.

 

Završetkom ovog Doma u slučaju hitnih intervencija vatrogasnoj jedinici biti će omogućeno da brzo i efikasno djeluju.

 

Pored ovog isturenog doma Distrikt će imati dom u Sandićima i Bijeloj.

 

Ljuban Ilić, šef Odsjeka zaštite od požara i spašavanja Brčko distrikta BiH kazao je da su za Distrikt značajna izgradnja isturenih vatrogasnih odjeljenja iz kojih će se moći brzo reagovati.

 

“Kako bi smanjili dolazak vremena na intervenciju što je u vatrogastvu veoma bitno mi smo po osnovu plana predvidili tri tačke i locirali mjesta za izgradnju vatrogasnih domova što će u budućnosti biti ne samo Vatrogasni dom nego i Dom za zaštitu i spašavanje. Pokrivati ćemo krug od 6-7 km gdje smatramo da naše vrijeme dolaska se skraćuje na 6-7 min što je blizu evropskog standarda. Za nas vatrogasce i jeste najbitniji početak intervencije i što se prije stigne moguće su da i štete budu manje i sl. Razmišljamo da će upravo većinu takvih požara u početnoj fazi moći ugasiti predstavnici tih jedinica koji će gravitirati tim vatrogasnim domovima koji se prave”, kazao je Ilić.

 

Vatrogasni dom maoca zavrsetak1Vatrogasni dom maoca zavrsetak2Vatrogasni dom maoca zavrsetak3Vatrogasni dom maoca zavrsetak4Vatrogasni dom maoca zavrsetak5Vatrogasni dom maoca zavrsetak6Vatrogasni dom maoca zavrsetak7Vatrogasni dom maoca zavrsetak8

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com