Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Rezime lažnih izjava zvaničnika Distrikta da će budžet za 2016. biti usvojen Istaknuto

Trg mladih Brcko7Jučerašnja objavljena vijest da će opet budžet Brčko distrikta BiH za 2016. godinu biti usvojen do kraja mjeseca navelo je našu sugrađanku Emiru Hasanović da napiše kratki rezime lažnih obećanja građanima od strane vodećih zvaničnika Distrikta da će budžet biti usvojen.

 

- 02. decembar 2015,
Anto Domić, gradonačelnik Distrikta Brčko:
 "Mi ćemo u naredna dva –tri mjeseca proanalizirati i donijeti Proračun onako kako to i spada."

- 10 decembar 2015.godine
Anto Domić, gradonačelnik Distrikta Brčko:
"Domić je također pojasnio da su članovi Vlade danas prihvatili Odluku o privremenom finansiranju za prvi kvartal 2016. godine imajući u vidu da budžet za fiskalnu 2016. godinu neće biti na vrijeme usvojen...."

 

- 21. januara 2016.godine,
Đorđe Kojić, predsjednik Skupštine Distrikta Brčko:
"Plan je da sredinom trećeg mjeseca ove godine, poslije Dana Distrikta, bude usvojen budžet za 2016. godinu”, kazao je Kojić.


-01. mart 2016.godine,
Đorđe Kojić, predsjednik Skupštine Distrikta Brčko:
"Očekujemo da budžet bude usvojen u zakonskom roku do 31. marta..."

- 18.mart 2016.godine,
Svetlana Ćurčić, Komisija za budžet:
„Komisija za budžet je svoj posao obavila pravovremeno, a hoće li budžet biti usvojen do kraja ovog mjeseca teško je precizirati“, rekla je Ćurčićeva."

- 22. mart 2016.godine,
Adem Ribić, zamjenik predsjednika Skupštine Distrikta Brčko:
"Budžet distrikta Brčko za fiskalnu 2016. neće biti usvojen u predviđenom roku do 31. marta, nego, najvjerovatnije, u aprilu, rekao je danas novinarima potpredsjednik brčanskog parlamenta Adem Ribić."

- 23.mart 2016.godine,
Anto Domić, gradonačelnik Distrikta Brčko:
"Ja se nadam da sredinom aprila možemo biti sposobni da usvojimo budžet za 2016. godinu..."

- 31.mart 2016.godine,
Đorđe Kojić, predsjednik Skupštine Distrikta Brčko:
"Planirano je da Skupština usvoji budžet do 20. aprila..."

- 31.mart 2016.godine,
Anto Domić, gradonačelnik Distrikta Brčko:
"Pripremamo se da čim se steknu uslovi u Vladi započnemo proceduru usvajanja budžeta. Ti uslovi se odnose na imenovanje novog šefa Odjela za obrazovanje koji ima afirmativni glas kod usvajanja budžeta", rekao je Domić. On je naveo da bi procedura imenovanja novog šefa Odjela za obrazovanje trebala da bude završena do polovine aprila. Domić je izrazio nadu da bi u narednih tridesetak dana trebala biti okončana priča oko usvajanja budžeta."

- 21.april 2016.godine,
Esad Kadrić, zamjenik Gradonačelnika Distrikta Brčko:
"Mi ćemo učiniti sve napore da do kraja petog mjeseca privedemo sve aktivnosti za budžet 2016. godinu”, kazao je Kadrić."

- 22.april 2016.godine,
Esad Kadrić, zamjenik Gradonačelnika Distrikta Brčko:
"Deficit koji je nastao zbog investiranja u otklanjanje šteta od elementarnih nepogoda ćemo nastojati sanirati, te Budžet za ovu godinu usvojiti najkasnije do konca maja - rekao je dogradonačelnik, Esed Kadrić."

- 05.maj 2016.godine,
Đorđe Kojić, predsjednik Skupštine Distrikta Brčko:
"Usvajanje budžeta Brčko distrikta za fiskalnu 2016. godinu kasni zbog nastalog problema u vezi sa pokrivanjem njegovog deficita..."

- 12.maj 2016.godine
Anto Domić, Grandonačelnik Distrikta Brčko:
"Vlada Brčko distrikta odlučila je na vanrednoj sjednici 9. maja da deficit u prošlogodišnjem budžetu od 15,4 miliona KM bude pokriven zaduženjem. Direktor Direkcije za finansije Brčkog Mato Lučić rekao je da je Vlada ovakvu odluku donijela da bi se prihodi i rashodi računovodstveno izjednačili, te da je uvjeren da se distrikt zbog stabilnog finansijskog stanja neće zaduživati.!*"

- 19.maj 2016.godine,
Adem Ribić, zamjenik predsjednika Skupštine Distrikta Brčko:
“Donesena je odluka o zaduživanju u visini od 15 miliona maraka. Samim tim problem oko deficita će biti riješen tako da budžet može ići u redovnu proceduru kazao je Ribić."

- isti dan
Anto Domić, Grandonačelnik Distrikta Brčko:
"Budžet ne možemo pustiti u proceduru zbog toga što stranke skupštinske većine imaju različite poglede na njegovu strukturu. Očekujem da ćemo usvojiti budžet prije ljetne stanke - istakao je Domić."

- 01.juni 2016.godine,
Anto Domić, Grandonačelnik Distrikta Brčko (nakon izmjene zakona o javnim preduzećima):
"Predstavnici parlamentarnih stranaka koje tvore skupštinsku većinu kroz izvjesno vremensko razdoblje međusobno su se usuglašavali u vezi sa sudbinom Zakona o javnim poduzećima i metodologije usvajanja te plana djelovanja u ovom kratkoročnom razdoblju kako bi se pristupilo izmjeni i dopuni istog, što je uzročno-posljedično povezano i s usvajanjem proračuna za 2016. godinu“, rekao je u izjavi za novinare gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić."

- 01.juni 2016.godine,
Esad Kadrić, zamjenik Gradonačelnika Distrikta Brčko (nakon izmjene zakona o javnim preduzećima):
"Parlamentarna većina je tokom današnjih razgovora usaglasila stav da Budžet Distrikta za 2016.godinu, mora biti usvojen do kraja ovog mjeseca...."

 

- 15.juni 2016.godine,
Emira Hasanović (u mailu upućenom nekim medijskim kućama),
"Budžet neće biti usvojen 22,juna, radiće se preko parcijalnih odluka Vlade, Pravobranilaštvo i Ured za reviziju to tolerišu..."

- 16.juni 2016.godine,
Adem Ribić, zamjenik predsjednika Skupštine Distrikta Brčko:
"...Budžet neće biti razmatran na sjednici 22.juna. Sutra ujutro je u 8 sati skupštinska većina i finalni razgovor oko budžeta i njegovog usvajanja. 80% razgovora je privedeno kraju ima još 20% problematike tehničke prirode i nadamo se da će se vrlo brzo naći u skupštinskoj proceduri i budžet Brčko distrikta”...

- 20.juni 2016.godine
Adem Ribić, zamjenik predsjednika Skupštine Distrikta Brčko:
"Traže se modaliteti za prevazilaženje budžetskog deficita od 15 miliona, a nije još sasvim dogovoren ni princip,odnosno visina grantova kojima će pojedinačno raspolagati politički subjekti u vlasti, mada je ukupan iznos od 10. miliona za ove namjene utvrdjen», rekao je dopredsjednik brčanskog Parlamenta Adem Ribić. Konačan dogovor, parlamentarna većina, bi trebala postići već sutra za kada su zakazani novi razgovori. «Ovim bi osigurali zasebnu sjednicu Skupštine već iduće sedmice, te funkcionisanje budžeta od narednog mjeseca» precizirao je Ribić."

- danas
Emira Hasanović
"Budžet za 2016.godinu neće biti usvojen nikako u ovoj godini."

Gospodo, ako već nećete da nešto uradite, onda ćutite, nemojte da se pravi sa Vama sprdnja u narodu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com