Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Ponedjeljak, 25 Septembar 2017

Poražavajući rezultati analiza rađenih u istočnoj Evropi: U hrani više šećera i masnoća, jogurti su bez voća, a kašice bez povrća

  • Objavljeno u BiH

873x400Velike kompanije varaju potrošače u istočnoj Evropi, potvrdili su ovih dana zvaničnici Evropske komisije. Tako su se pokazale opravdanim sumnje, pa i optužbe zemalja istoka Evrope koje već godinama upozoravaju da ih multinacionalne kompanije varaju jer koriste različite standarde u proizvodnji hrane za istočno i zapadno tržište.

Više...

Uhapšen zbog sumnje da je zapalio automobil imama

  • Objavljeno u BiH

kiseljak imamPoduzimajući opsežne mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti koje je počinjeno dana 21.09.2017.godine, na štetu M.P. u mjestu Duhri, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, PU i PS Kiseljak su po naredbi Općinskog suda u Kiseljaku izvršili pretres kuće i pratećih objekata vlasništvo M.E. u mjestu Duhri, općina Kiseljak, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Više...

Škole ostaju bez djece

  • Objavljeno u BiH

skola-djeca-aj-main 6 0Društveno-ekonomska situacija i migracija odraslih s djecom utječu na smanjenje broja upisanih školaraca i studenata.

Više...

Prije 25 godina dogodio se najveći pojedinačni zločin u Bijeljini

  • Objavljeno u BiH

sarajU noći između 24. i 25. septembra 1992. godine dogodio se najveći pojedinačni zločin u Bijeljini, užasan i zbog broja ubijenih, ali još više zbog izbora žrtava i razloga zbog kojeg je počinjen. Te noći je bijeljinska policija blokirala glavnu ulicu u naselju Bukreš, ulicu koja vodi prema selu Amajlije, nedaleko od Kasarne, a pripadnici specijalne policijske jedinice MUP-a RS, poznatoj pod nazivom «Pahuljice», kojoj su komandovali ministar policije Mićo Stanišić i njegov zamjenik Tomo Kovač i, naravno, Radovan Karadžić, upala je u kuće od broja 154 do broja 160 i podigla, sa spavanja, 22. ukućana, od toga sedmero djece i osam žena, od kojih su četiri bile starije od 60 godina. Niko nije čuo galamu. Da li su im rekli da idu u razmjenu ili je strah zaledio riječi na usnama? Poslije je jedan od policajaca koji su čuvali stražu ispričao da se čuo samo krik Amire Sarajlić, kad su ih ubacili u kamion :»Gdje mi je Ado?». A njen mali, šestogodišnji sin Ado, zavukao se bio pod jorgan, nije mogao da se razbudi. Jedan od zločinaca se vratio u kuću, našao malog i donio ga majci. Ona nije znala šta ih čeka.On je tačno znao gdje dijete nosi.

Odveli su ih u Balatun, na obalu Drine, i sve ih pobili. Ujutro su naredili nekima od mještana da leševe pobacaju u Drinu.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com