Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Sastanak brčanskog šefa Policije i predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti: Nije ugrožena sigurnost Distrikta Istaknuto

U prostorijama Policije održan je redovni radni sastanak na kojem su učestvovali najviši predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, Ivica Filipović, zamjenik predsjednika Skupštine, Zijad Nišić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH i Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH, te Goran Pisić, šef Policije sa svojim saradnicima.

Tokom sastanka razgovaralo se o stanju sigurnosti na području Brčko distrikta BiH sa projekcijom i procjenom dešavanja u budućnosti i prijedlozima u vezi s tim, zatim o postojećim kapacitetima Policije Brčko distrikta BiH i izazovima, te prijedlozima za unapređenje kapaciteta narednom periodu.

Stanje sigurnosti na prostoru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je ocijenjeno kao stabilno. S obzirom na aktuelne sigurnosne informacije koje su izazvale interes i uznemirenje javnosti, Policija Brčko distrikta BiH je nakon prezentovanja aktuelnih sigurnosnih trendova, upoznala učesnike sastanka da ne raspolaže informacijama o ugrožavanju sigurnosti Brčko distrikta BiH u ovom trenutku, kao ni da su takve informacije dobivene od strane partnera iz sigurnosnog sektora.

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti su iskazali bezrezervnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH i odlučnost i potrebu zajedničkog djelovanja u cilju održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta i takve društvene atmosfere koja omogućava napredak i dalji društveni prosperitet Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com