Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Politika (1636)

Poruka SBB-a Dedeiću: Zaštitu ćemo tražiti putem sudskih organa

 

Predsjedništvo OO SBB Brčko uputilo je danas “reagovanje na tekst direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, penzionera Ismeta Dedeića objavljen 15.04.2021. godine."

 

U saopćenju se navodi sljedeće:

 

Reagovanje gospodina Ismeta Dedeića ostavlja utisak osobe koja ima strašan kompleks od poslanika Saveza za bolju budućnost u Skupštini Brčko distrikta BiH gospodina Šemse Sakovića, vjerovatno zbog njegovog kritičkog mišljenja i stavova o diletantskim materijalima koje Dedeić kreira i potpisuje u ime Zavoda a koji se razmatraju u Skupštini Brčko distrikta BiH.
Da bi Ismetu Dedeiću bilo jasno, naše reagovanje od 02.04.2021. godine nakon njegovog gostovanja u emisiji Otvoreni studio Radio-televizije HIT Brčko, bilo je kao i ovo sada reagovanje Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH na njegove posesivne, hvalisave i klevetničke iskaze.

 

 

Svoje reagovanje gospodin Ismet Dedeić je koncipirao sa providnim ciljem da svoj neuspjeh u protekle četiri godine na radnom i političkom planu prikaže kao posledicu „personalnog sukoba“. Višegodišnjim držanjem Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH u statusu društva jednog lica, gospodin Dedeic je ostvarivao zavidnu sinekuru. (Definicija: Sinekura je sticanje dohotka bez adekvatnog rada, na izmišljenim radnim mjestima u državnom aparatu, za ljude koji nemaju potrebne stručne sposobnosti ali održavaju dobre veze sa vladajućim krugovima i insistiraju na svojim pravima iz određenih političkih zasluga).

 

 

U reagovanju gospodina Ismeta Dedeića ni riječi o izbornim rezultatima iz 2016. godine kada je on bio kreator i nosilac liste te šef izbornog štaba, kao ni o izbornim rezultatima iz 2020. godine kada je radio protiv Saveza za bolju budućnost Brčko a u korist onih koji su ga na nezakonit način instalirali na poziciju direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH.

 

 

Organizacija SBB Brčko distrikt BiH nema namjeru voditi polemiku sa namćor penzionerom putem medija te se u buduće neće u vezi sa njegovim tekstovima oglašavati, zaštitu od klevetničkog i zlonamjernog djelovanja tražiti ćemo putem nadležnih sudskih organa.

Više...

Filandra: Etnički nacionalizmi, tipa svih srednjoevroskih nacionalizama ponovo u Evropi dižu glavu

filandProfesor sa Fakulteta političkih nauka Šaćir Filanda, prokomentarisao je za N1 izjave predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora, koji je prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH, rekao da su u posljednje vrijeme sve su češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

 

 

Više...

Dragan Čović i zastupnici HDZ-a glasali protiv zakona o zabrani negiranja genocida

 

Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je održana 8. aprila, na dnevnom redu se, između ostalih, našao i zahtjev delegata Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića za razmatranje izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH po hitnom postupku.

 

Ovaj zahtjev, kojim bi se u Krivični zakon BiH uvrstio član kojim bi se zabranilo i kažnjavalo negiranje genocida, nije izglasan, ponajviše zahvaljujući glasu zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragana Čovića i glasovima delegata iz redova HDZ-a.

 

Naime, razmatranje ovog izvještaja odbačeno je sa sedam glasova protiv, dok je za bilo šest, a jedan delegat je bio suzdržan. Uz već poznate stavove o ovom zakonu, koje zastupaju delegati iz reda srpskog naroda, gdje su svi, s iznimkom Mladena Bosića koji je bio suzdržan, glasali protiv, začuđujuća je činjenica da je Dragan Čović, kao i ostatak zastupnika HDZ-a, glasao protiv usvajanja ovog zahtjeva.

 

Podsjetimo, gotovo isti scenarij vidjeli smo prije dva mjeseca, također na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kada se na dnevnom redu, između ostalih, opet našao prijedlog delegata Denisa Bećirovića da se na dnevni red uvrsti tačka o napretku BiH u procesu priključenja NATO-u. I tada su svi HDZ-ovi delegati, zajedno sa Čovićem, glasali protiv tog prijedloga.

 

Izvor: Klix

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com