Menu

Učenici JU Poljoprivredne škole Brčko o zabludama o hrani, amigdalinu / vitamin B17 i GMO hrani

ucen88Povodom Svjetskog dana zdrave hrane, koji se obilježava 16. oktobra, učenici JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko, smjer prehrambeni tehničar, su, uz pomoć profesorica tehnološke grupe predmeta, za učenike i profesore spremili tri zanimljive prezentacije, i jedan kratki animirani film. Teme koje su oni prezentovali su : Zablude o hrani , Amigdalin / vitamin B17 i GMO hrana.

 

 

Više...

U Brčkom nema zadržavanja ilegalnih migranata

miiiiBroj ilegalnih migranata koji prolaze kroz Brčko znatno je povećan u odnosu na 2017. i 2018. godinu. Tada ih je registrovano 21, a u 2019. godini 185 . Većina njih je iz Pakistana , Libije , Bangladeša, Afganistana i određen broj njih je iz Sirije a u Bosnu i Hercegovinu ulaze mimo graničnih prelaza.

 

 

Više...

Upozoravajuće stanje sa klizištima u Distriktu

kliziste rasljani infoNadležni upozoravaju da je zbog neblagovremkenog djelovanja stanje sa klizištima u Brčko Distriktu upozoravajuće. Edin Zaimović, šef Odjela za javnu bezbjednost ističe da aktivna klizišta prijete uništenju, kako javne, tako i privatne imovine, a posebno je izražena ugroženost i opasnost po ljude.

 

 

Više...

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com