Menu

Brčaci šetnjom kroz grad – uz Srebrenicu

bc srebBrčanski Klub prijatelja Podrinja i Srebrenice, danas je upriličio mirnu šetnju kroz centar Brčkog kako bi i na ovaj način iskazao solidarnost sa nedužno stradalima prije tačno 25 godina. Tim povodom centralnoj koloni se prključila i grupa od 100 uglavnom mladih ljudi, koji su u znak podrške prepješačili 19 kilometara od Gornjeg Rahića do središta Brčkog.

Više...

Sutra Dan žalosti u Brčkom

 

Proglašava se 11. juli 2020. godine Danom žalosti u Brčko distriktu BiH. Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija distrikta Brčko.

Medijske kuće na teritoriji Brčko distrikta BiH i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji distrikta Brčko dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Odluka o proglašenju Dana žalosti je donesena na osnovu Odluke Skupštine Brčko distrikta BiH o utvrđivanju Dana žalosti u Brčko distriktu BiH.

Više...

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com