Menu

Brčko: Žene u biznisu

wom8U Brčkom su danas započete radionice u vezi s projektom „Zeleno preduzetništvo za razvoj ženskog preduzetništva u Brčko distriktu BiH“ koje imaju za cilj da unaprijede preduzetnička znanja i iniciranje samostalnih poslovnih djelatnosti od strane žena preduzetnica u Brčkom.

 

 

Više...

ZZ “Brka”: Započeli radovi na instaliranju silosa za žito

 

Zemljoradnička zadruga “Brka” danas je započela građevinske radove na postavljanju silosa za žito, kapaciteta 1.000 tona, sa najsavremenijom opremom.

Vrijednost ove, prve faze projekta, koja se dijelom finansira i iz predpristupnih fondova EU, je oko 800.000 maraka, a cijeli posao, što podrazumijeva i izgradnju mlina, planiran je u tri faze i težak je blizu tri miliona maraka.

„Veoma je važno da, u narednih tridesetak dana, završimo zemljane radove, odnosno betonske temelje za silose, kako bismo, do kraja godine instalirali i kompletnu opremu, odnosno elevatore i sušaru, kako bi, najkasnije početkom iduće godine, silosi bili u funkciji“, rekao je projekt menadžer zadruge, Adis Rahman.

Inače, projekat silosa je samo prva faza onoga što zadruga, uz pomoć partnera, planira realizovati u drugoj i trećoj fazi. Naredne faze bi trebale rezultirati proširenjem kapaciteta silosa na 3.000 tona, kao i izgradnjom mlina za proizvodnju stočne hrane.

„Nije isključeno da mlinski kapaciteti budu prošireni i na proizvodnju klasičnog brašna za ljudsku ishranu, jer za to značajan interes pokazuju i naši partneri iz Turske“, naglasio je Rahman.

 

Izvor: Radio Brčko

 

Više...

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com