Menu

Velika afera | Banka matičnih ćelija CryoSave podigla prašinu: Samo iz BiH pohranjeno 5.000 uzoraka

cryosaveAfera u vezi s bankom matičnih ćelija CryoSave podgila je veliku prašinu i izazvala zabrinutost roditelja koji su im povjerili dragocjen materijal za potencijalno liječenje svoje djece na čuvanje. Iako su informisali klijente da je materijal prebačen u Poljsku, nije precizirano da li je riječ o svim matičnim ćelijama s obzirom na to da su čuvane na više lokacija.

 

 

Više...

BiH među zemljama porijekla falsifikovane robe koja ulazi u EU

Delegacija eu u bihSjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina (BiH) našle su se u zvaničnim statistikama Evropske komisije (EK) kao zemlje porijekla falsifikovane robe koja se uvozi na teritoriji Evropske unije(EU). Sjeverna Makednija je u 2018. godini bila glavni izvor falsifikovanih alkoholnih pića, a BiH je druga najveća zemlja porijekla za falsifikovanu ambalažu.

 

 

Više...

BiH uvozi 92 posto hrane, bez jasnih podataka o kontroli

hran77Zavod za poljoprivredu Federacije BiH (FZZP) sa sjedištem uSarajevu, povećao je broj metoda za kontrolu uzoraka hrane i poljoprivrednih proizvoda namijenjenih za izvoz u Evropsku uniju (EU). To znači da će poljoprivrednicima - izvoznicima biti olakšan put na međunarodna tržišta, jer su metode ispitivanja kvaliteta proizvoda usklađene s najvišim standardima EU.

 

 

Više...

Šef Delegacije EU u BiH: EU je nepotpuna bez BiH i regije

Johann SattlerNovi šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler obratio se danas medijima prvi put nakon što je preuzeo dužnost. Sattler je jučer predao akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Imenovan je na dvogodišnji mandat, u BiH je stigao iz Tirane gdje je bio austrijski ambasador.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com