Menu

Hamzabegović nastavlja praviti probleme gradonačelniku!? Istaknuto

Proteklog vikenda pedstavnici Stranke za Bosnu i Hercegovinu održali su Tribinu razgovor sa građanima u Brki, objavljeno je na zvaničnoj facebook stranici SBiH-a.

 Navedeno je da su sa građanima razgovarali sa  predsjednikom Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Brčkom  i gradonačelnikom prim.dr. Zijad Nišić, zastupnicima u skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Bahrija Ribić i Abdulah Iljazović, te šefom odjela za komunalne poslove i šefom Kabineta gradonačelnika Majazudin Vehabović i Nedim Hamzabegović.

Međutim našem portalu su se javili mještani Brke i kazali da je došlo i do incidenta koji je izazvao Hamzabegović koji obavlja funkciju šefa Kabineta Gradonačelnika.

-Govorili smo o podsticajima za poljoprivredu. Zastupnik u Skupštini i ugledni poljoprivrednik Bahrija Ribić je to sve lijepo govorio, a onda je Nedim uzeo riječ i počeo pričati što je prisutene razljutilo. Više prisutnih je burno reagovalo. On je tada zašutio i nije više progovorio ni riječi, šteta što je to uradio jer skup u Brki nikada nije bio brojniji. Lično znam da su  Peštalić i  Mulamujić dali sve od sebe da naprave posjećen i dobar skup, a ovaj je sve to minimizirao- kazao nam je jedan od onih koji je prisustvovao pomenutoj Tribini.

Ovo i ne čudi jer je uprvo Hamzabegović uzrok brojnih problema i nezadovoljstva u SBiH-u. Kako nam je od više osoba rečeno on uzrokuje velike probleme i Grdonačelniku Nišiću jer većinu stvri radi na svoju ruku, odnosno bez konsultacija sa njim.

 Takođe iz može se ćuti da lokalni NIP-a i SDP-a su nezadovoljni Hamzabegovićevim odnosnom prema njima posebno kada je raspored ugovoraca angažovanih na privremene i povremene poslove, no ono što bi posebno trebalo da brine Nišića, ali i poslanike ove stranke u skupštini jeste i najava da više članova najavljuje napuštanje ove stranke zbog Hamzabegovića.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com