Menu

Održana redovna godišnja Skupština ULJUB Brčko Istaknuto

brcko3Uz prisustvo 20-ak članova, a pod predsjedavanjem Suvada Alagića, održana je redovna godišnja Skupština Udruženja ljubitelja umjetnosti (ULJUB) Brčko, prilikom koje je usvojen Izvještaj o radu i Finasijski izvještaj za prethodni i Plan rada za naredni period.

Skupština je naložola UO da u hitnom roku održi sjednicu i omogući detaljan uvid u informacije vezane za oba ova izvještaja svim članovima, te da UO sačini detaljan i kvalitetan plan rada za narednu godinu kako bi se kod Vlade Brčko Distrikta i sponzora moglo aplicirati za novčana sredstva.

Za sekretara kluba, umjesto nedavno preminulog Nikole Pejića, imenovana je Snežana Tomić, a u UO je kooptirana Neda Čajević. Takođe je podržana ideja da se, zbog veoma kvalitene Književne sekcije u Uljubu u kojoj se nalaze i pisci s međunarodnom reputacijom: Mirjana Đapo, Ernad Osmić, Suvad Alagić, Rifet Mujanović,Neda Čajević, Šefko Kaloper, Jadranka Lakićević, Ranka Grbić i drugi, reaktivira izdavačka produkcija u ULJUB Brčko. Jednodušna je ocjena da je Uljub, iako sa jako skromnim finasijskim sredstvima, zadržao dobar kontinuitet u radu, a od većih projekata izdvajaju se Međunarodna Likovna kolonija „Dunav- Sava- Drava", Međunarodna kolonija slikara- naivaca u Brčkom i promocije pisaca iz Brčkog, Srbije i Hrvatske u organizaciji Uljuba, kazao je Mladen Filipović, predsjendik ovog kulturnog udruženja građana.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com