Menu

NetzaPet 550x50

Medicinari osvojili turnir i posvetili svom drugu Bati /FOTO/ Istaknuto

11bato222Sportsko društvo Medicinar 08 Brčko danas je osvojio turnir u malom fudbalu za veterane u organizaciji brčanskog udruženja Raja sa ficibajra koji već tradiocionalno organizuju svoj turnir međutim zbog pandemije organičen je bio broj ekipa.

Na današnjem turniru učešće uzele ću četiri ekipe iz razloga trenutne epidemiološke situacije.

U finalu veterani Medicinari bili su bolji od FK Ilićka rezultatom 4:0, dok treće mjesto uzela je ekipa i organizator Raja sa ficibajra.

Brčanski Medicinari današnjim nastupom prisjetili su se svog osnivača  i zdravstvenog radnika javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar Brčko- Admira Ridžalovića-Bato koji je 7.januara ove godine izgubio bitku a covid je jedan od razloga.

Njegove kolege su danas na dresovima nosile njegovu fotografu i sve građane pozvale da se pridržavaju važečih epidemioloških preporuka te da se svi vakcinišu.

Admir Ridžalović Bato je osnivač sportskih susreta medicinskih radnika Bosne i Hercegovine i među prvima koji je objedinio medicinare Bosne i Hercegovine.

Ovo je još jedan dokaz da se drugarstvo ne zaboravlja. 

 

12bato 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com