Menu

Brčko: Danas podjela bezglutenskih paketića osobama oboljelih od celijakije Istaknuto

 

Podjela bezglutenskih paketića osobama oboljelih od celijakije održat će se danas, 27. decembra, u prostorijama Udruženje građana "Život sa celijakijom" Brčko Distrikta (Ulica Klosterska 27).

 

Podjela paketića će se vršiti od 13 do 15 sati, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite povodom pandemije COVID -19, saopćilii su iz navedenog udruženja.

 

Celijakija ili glutenska enteropatija nasljedni je imunološko-posredovani poremećaj koji obilježava trajna nepodnošljivost glutena, bjelančevine pšenice, ječma i raži, a možda i zobi. Jedna je od najčešćih hroničnih gastroenteroloških bolesti.

 

Celijakija se pojavljuje u bilo kojoj dobi, ali najčešće kod male djece i u razdoblju od tridesete do četrdesete godine života. Često se prezentira nespecifičnim simbolima kao što su umor ili malaksalost te simptomima ostalih bolesti tankog crijeva. Celijakija se najčešće javlja kod dojenčadi kad dijete počne uzimati hranu koja sadrži gluten.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com