Menu

Princ iz Eleja 550x50

Gradsko kviz takmičenje okupilo preko stotinu takmičara Istaknuto

 

U nedjelju je u Brčkom održano IV Gradsko KVIZ takmičenje u sklopu programa obilježavanja Dana distrikta, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta.
Na kvizu je učestvovalo preko stotinu takmičara, a titulu je ove godine uzela ekipa Kažeš Jarac iz Beograda dok je drugo mjesto pripalo ekipi Marsijanci iz Bijeljine, treći su bili Bolji suživot ekipa iz Ugljevika.

Nagradni fond, kao i ranijih godina iznosio je 700KM, a učesnici su pokazali zavidno znanje ove nedjelje u sali brčanske Gimnazije.

Stručni žiri u sastavu: Bojan Bošković, Dimitrije Ivanović i Safet Imamović su bili zaduženi za tok takmičenja i pregled odgovora.
Aleksandar Pantelić, organizator takmičenja rekao je da je zadovoljstvo vidjeti ovako veliki broj ljudi koji su pokazali interesovanje kada je u pitanju znanje, te se zahvalio Vladi Brčko distrikta BiH što je prepoznala kulturološki značaj ovakvih aktivnosti.

 

"Grad Brčko je među rijetkima u regionu sa ovakvim tipom takmičenja. Gradsko kviz takmičenje je već prešlo u tradiciju, a ekipe nam svake godine sve više dolaze iz susjednih gradova ali i država. Nastojaćemo opravdati vaša očekivanja. Još jednom čestitke svim učesnicima. Spremamo vam uskoro još kvalitetnih sadržaja", dodaje Pantelić.

 

Više fotografija možete pronaći ovdje:

https://www.facebook.com/1318220614907135/posts/5224370950958729/

 

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com