Menu

BRČKO OPEN 2022. svečano otvoren Istaknuto

 

Na teniskim terenima “Prohema” je juče u Brčkom svečano otvoren 18. Međunarodni teniski turnir „BRČKO OPEN 2022“. Turnir je otvorio predsjednik teniskog saveza BiH Miodrag Marković.

 

Direktor teniskog kluba “Prohema” Tomislav Đokić je izjavio da nas očekuje vrhunski tenis i da je ovo posebna prilika koja se održava jednom godišnje da se pogledaju kvalitetni mečevi i da podrška igračima.

 

“Turnir postoji 18 godina i zaista možemo reći da je tradicija na našoj strani, bez obzira što smo 2020. godine napravili pauzu zbog pandemije. Još bih istakako da je veličina ovog turnira i po ostalim učesnicima kao što je i dugogodišnji supervizor i glavi sudija Vladimir Erg iz Sombora, koji je učestovao na svjetskim teniskim mečevima”, rekao je Đokić.

 

On je dodao da na glavnom turniru učestvuju 32 igrača iz osam zemalja i regiona. Ove godine specijalnom pozivnicom i takmičenjem kroz kvalifikacije učestvuju dvojica mladih Brčaka, članovi teniskog kluba “SOL” Andrej Đokić i Dženan Baković. Takođe, učestovuju još pet mladih tenisera iz BiH.

 

Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić, kaže da je ovo veliki dan za distrikt Brčko i igrače. Ovaj turnir, kaže on, ima mogućnost da preraste na viši nivo, što je veoma bitno za domaće igrače, te zbog toga nije upitna budućnost tenisa u BiH.

 

Ovogodišnji nagradni fond turnira iznosi 15.000 dolara, a pobjednik će, osim novčane nagrade, u iznosu od 1500 dolara osvojiti i 18 ATP bodova.

 

 

Finale će se odigrati 29. maja.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com