Menu

Ovog vikenda počinje šesti BiH Color Festival u Brčkom Istaknuto

 

Šesti BiH Color festival počinje u petak, 29. jula, u Brčkom i trajaće dva dana. Interesovanje je mnogo veće nego ranijih godina, a ključ leži u malo drugačijem konceptu. Ovogodišnje izdanje nam donosi live izvođače na glavnoj bini, a sama prodaja ulaznica je već u junu2022. nadmašila pretprodaju iz 2021. godine.

 

 

Dražen Zimonjić, jedan od organizatora festivala, kaže da će Brčko posjetiti brojni turisti koji dolaze širom regiona, te da su svi smještajni kapaciteti popunjeni u cijelom gradu i okolini.

 

“Vjerujem da će i vremenski uslovi tokom petka i subote biti povoljni, te da će posjetioci i ove godine moći osjetiti istinski duh ovog brčanskog festivala. Javljaju nam se ljudi bukvalno sa svih strana i pitaju kako da nađu smještaj. Mislim da polako već prevazilazimo u turističkom segmentu kapacitet Brčkog i uveliko razmišljamo o kamp naselju do 300 ljudi za sljedeću godinu” rekao je Dražen Zimonjić.

 

„Interesovanje je kao nikada do sada, live izvođači su bili pun pogodak. Prijatno su nas iznenadile i reakcije mlađe populacije na TikToku gdje smo samo u par dana stigli do desetine hiljada pregleda i reakcija.” – dodao je Zimonjić.

 

I ove godine, baš kao i prethodnih godina, posjetioci će na raspolaganju imati dvije različite bine, odnosno Main Stage i Hammer Stage.

 

“Bine su dobile jedan sasvim novi izgled i sigurni smo da će izazvati oduševljenje kod posjetilaca festivala. Boje su takođe spremne i 40 000 kesica će biti ovog vikenda na najšarenijem događaju u BiH, a i šire” zaključio je Zimonjić.

 

Podsjećamo, peti BiH Color Festival se održava 29. i 30. jula na poligonu za obuku vozača u Brčkom. Kapije Festivala se otvaraju u petak u 18:00 sati. Na ulazu će takođe biti dostupne i dnevne ulaznice po cijeni od 20 KM.

 

 

 

*Sponzori ovogodišnjeg festivala su: Beck’s, Evropska Unija u BiH , Bavaria, VIVIA, Vitinka, STR8, Rooster, Jägermeister, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Juicy, Vlada Brčko distrikta. Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com