Menu

Princ iz Eleja 550x50

Ponedjeljak, 12 Oktobar 2020

Hoćemo li u oktobru pomjerati kazaljke na satu?

sat55Većina evropskih zemalja će i ove godine u noći 25. oktobra vratiti kazaljke za jedan sat unazad, a Srni je u sjedištu Savjeta EU potvrđeno da je i dalje na snazi rok da ovo tijelo do 2021. godine donese odluku o tome da li se ukida ljetno i zimsko računanje vremena.

Više...

Brčko: Predstavljen novi dvobroj časopisa SUSRETI

  • Objavljeno u Brcko

susreNovi dvobroj regionalnog časopisa za pozorište/kazalište, književnost i kulturu “Susreti” čiji je izdavač Vlada Brčko distrikta BiH, predstavljen je danas u Domu kulture Brčko. Časopis su predstavili Jakov Amidžić, Goran Damjanac i Srđan Vukadinović.

Više...

Državljani BiH od danas mogu u Sjevernu Makedoniju bez PCR testa

  • Objavljeno u BiH

 

Državljani Crne Gore, Srbije, Kosova i Bosne i Hercegovine od danas u Sjevernu Makedoniju mogu da uđu bez PCR testa na koronavirus.

Takvu odluku je vlada u Skoplju donijela 6. oktobra, navodeći da po principu reciprociteta i makedonski građani u te četiri zemlje ulaze bez testa na covid-19.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je, kada je objavio tu informaciju, apelovao da se putovanje svede na minimum i isključivo za neodložne potrebe i sa potpunom primjenom svih mjera lične zaštite od koronavirusa, prenose crnogorski mediji.

Obavezno posjedovanje PCR testa za ulazak građana Crne Gore, Srbije, BiH i Kosova vlada u Skoplju ponovo je uvela 9. jula, nakon što je krajem juna bila otvorila granice za nesmetan ulazak bez potrebe za testom na kovid i odlaskom u izolaciju ili u karantin.

 

Više...

Izborna komisija: Obavijest za građane Brčko distrikta BiH

  • Objavljeno u Brcko

izbori u bih zadnja 600x336Izborna komisija Brčko distrikta BiH obavještava građane koji se nalaze na Središnjem biračkom popisu i žele glasovati na Lokalnim izborima u BiH 15. studenoga 2020. godine, a koji su vezani za svoje domove zbog starosti, bolesti ili invaliditeta i nisu sposobni doći na biračka mjesta da se trebaju, putem članova uže obitelji ili bližnjih srodnika s urednom i kopiranom liječničkom dokumentacijom, prijaviti Izbornom povjerenstvu Brčko distrikta BiH.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com