Menu

"Dodik će završiti u zatvoru, spremili smo mu VIP ćeliju" Istaknuto

pres7Poslanik u Skupštini Srbije Žarko Korać i poslanik u Skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović bili su gosti Pressinga na N1. Govoreći o Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, Krsmanović je poručio da će završiti u zatvoru.

"Mislim da će završiti u fočanskom zatvoru. Spremili smo mu i VIP ćeliju. On je šef organizovane kriminalne grupe, izoluje RS, unosi mržnju između naroda. Takav čovjek se ne može nadati ničemu dobrom", kazao je Krsmanović u Pressingu.

 

U zadnjih 5 mjeseci Dodik se s Vučićem sastao devet puta, a Ivanić svega dva puta ili tri ako brojimo na inauguraciji Vučića? Kakav je odnos Vučića prema Savezu za promjene?

 

"To mi želimo promijeniti. Da se Srbija ne petlja u izbore u RS. Saradnja da, ali da na odmjeren način. Volio bih da se zvanični Beograd ne miješa u izbore u RS i da ne učestvuje na manifestacijama. Do sada to nije bio slučaj. To nije potrebno. Ako se želi demokratija u RS i BiH, ako se šalju ohrabrujuće poruke, onda je minimalni uslov da se Srbija ne petlja u izbore u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini."


Vučić verbalno podržava teritorijalni integritet BiH, a u prisustvu Dodika ne reagira kada on kaže da će se BiH raspasti", naveo je krsmanović.

 

Govoreći o Vučiću, Krsmanović je naveo da se on pozicionira kao lider na Balkanu.

 

"Sada ima sukob kako vladati i dobijati izbor stalno, a sa druge strane je evropska demokratska uloga. Po meni to ne može dugo trajati. Igra na dvije stolici od demokrate do nacionaliste i šoviniste ne može ići", naveo je Krsmanovič.

 

/N1/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com